Секретар Донецької міськради впевнений, що «Спасибі жителям Донбасу» придумали іноземці

01 жовтня 11:13

Скандальний секретар Донецької міської ради Микола Левченко «прийшов до висновку», що речівку «Спасибі жителям Донбасу ...» придумали за кордоном, і порівняв її з колорадським жуком.

 

«Це імпорт, причому неякісний - завезений до нас як колорадський жук, як дешеве китайське взуття», - сказав М. Левченко в інтерв'ю газеті «Сегодня».

«Я прийшов до висновку, що ця фраза не українського походження. Президент Янукович сьогодні політик всеукраїнського масштабу - в 2010 за нього в Центральній та Західній Україні віддали в два рази більше голосів, ніж на виборах 2004 року, коли його компанія в президенти дійсно носила регіональний відтінок. Зараз Януковича не можна назвати політиком, який спирається на один регіон, він - президент всієї країни. А людина, яка вигадувала цю фразу, мислить категоріями й стандартами 2003-2004 рр.. », - сказав він.

Нагадаємо, що М. Левченко раніше уславився своїми заявами про те, українська мова придатна лише для «фольклору і анекдотів», а державною мовою в Україні має бути російська.

Речівка «Спасибі жителям Донбасу ...» кілька місяців звучала на матчах київського «Динамо» і стала широко відома після появи в серпні відео в інтернеті.