СБУ: Загроза терактів під час Євро-2012 - мінімальна

17 квiтня 12:09

У світі постійно щось відбувається, СБУ ретельно за цим стежить і відпрацьовує навички запобігання терактам.

 

На сьогоднішній день СБУ оцінює як мінімальний ступінь ризику можливих терористичних проявів під час Євро-2012. Про це на брифінгу у Києві, відповідаючи на питання журналістів, заявив керівник Антитерористичного центру при СБУ - перший заступник голови СБУ Петро Шатковський.

«На сьогодні ступінь загроз мінімальний. Це офіційна заява для всіх, хто має можливість почути мене», - сказав Шатковський, зазначивши, що «ризиків, дійсно, достатньо, вони аналізуються, але головне завдання служби і головне завдання всіх, хто задіяний у підготовці встановлення безпеки, - це запобігти тій чи іншій можливості негативній, екстремістській».

Разом з тим, він зазначив, що стверджувати так дозволяє як досвід української спецслужби, так і досвід співпраці з іноземними партнерами.

«Але постійно ми працюємо - щогодини, щодня у світі, навколо України щось відбувається не так, і за це ми відповідаємо... Професіоналізм моїх колег дуже високий», - зазначив Шатковський.

На уточнююче питання, на чому саме концентрує увагу штаб, він відповів, що Антитерористичний центр, як в цілому СБУ, інші українські правоохоронні органи та їхні партнери, намагаються бути готовими до всього - відпрацьовуються навички підрозділів вибухотехніків, інших спеціальних підрозділів як в СБУ, так і у Міністерстві внутрішніх справ України, МНС тощо. !zn

Читайте також:

Шпигуноманія, наші дні

Академіка вивели на чисту воду

Колишні силовики вимагають від СБУ та Генпрокуратури посадити Турчинова


СБУ припинила справу проти Мельниченка, оскільки не змогла його знайти