РПЦ образилася на «безбожників» за «Срібну калошу» для патріарха Кирила

19 червня 14:05

Московська патріархія назвала організаторів вручення премії «Срібна калоша», яку цього року отримава патріарх Кирило в номінації «Руки по лікоть у чудеса» за «непорочне зникнення годинників», людьми з «украй низьким ступенем інтелектуального розвитку». Патріарший прес-секретар заявив, що діти організаторів коли-небудь нагадають їм про те, що «на початку XXI століття вони намагалися уподібнитися безбожникам початку XX століття».

 

У Московській патріархії розцінили як блюзнірство присудження премії "Срібна калоша" патріарху Московському і всієї Русі Кирилу.

"У суспільстві завжди існували люди, яких називали блазнями. Але блазні бувають різні. Тут ми зіткнулися з тим, що люди, які намагаються сформувати у інших якісь оцінки дійсності й смаки, зокрема і цією акцією, самі перебувають на вкрай низькому щаблі розвитку зпогляду інтелектуальності ", - заявив у вівторок глава патріаршої прес-служби диякон Олександр Волков.

- Патріарху Кирилу присудили премію «Срібна калоша» за «непорочне зникнення годинників"

За словами Волкова, представникам патріархії в подробицях відома точка зору Собчак на особистість патріарха і роль Російської православної церкви в житті країни.

"Тому для нас немає нічого дивного в тому, що вона в дусі безбожників 20-х років називала предстоятеля Церкви" паном Гундяєвим" і виголошувала інші не менш непристойні репліки", - зазначив Волков.

- Піарники патріарха Кирила фотошопом стерли годинник за 30 тис. доларів

За словами глави патріаршої прес-служби, "годі чекати" від керівництва радіостанції "Срібний дощ" якихось вибачень у зв'язку з цією акцією, "але дуже хочеться розраховувати на те, що з часом організатори усвідомлять, що вони своєю акцією завдали шкоди не особистості предстоятеля Церкви, як від них, може бути, і чекали б, а жахливої шкоди своїм душам ".

"Хочеться сподіватися на те, що їхні діти колись нагадають їм про те, що на початку XXI століття вони намагалися уподібнитися безбожникам початку XX століття", - додав диякон Волков.

Як стало відомо, серед лауреатів премії «Срібна калоша», що присуджує радіостанція "Срібний дощ" за найсумнівніші досягнення, виявився патріарх Кирило, який отримав «нагороду» в номінації «Руки по лікоть в чудеса» за «непорочне зникнення годинників». Ведучими церемонії були Ксенія Собчак і Михайло Шац. ! zn

Читайте також:

Патріарху Кирилу повернули годинник, що «зник», РПЦ вибачається за «безглузду помилку»

Московський патріарх приїде до Києва обговорити цивілізаційний шлях Росії та України

Московський патріархат не виключає повернення Росії до соціалізму, але без Леніна і Сталіна

Московський патріарх Кирило наклав подвійну анафему на політиків і філософів