Розв'язка біля моста Патона буде готова до березня

20 сiчня 13:31

Столична влада планує до середини березня здати в експлуатацію розв'язку біля моста Патона. Нова розв'язка збільшить пропускну здатність у два рази і ліквідує затори, що виникли після будівництва Дарницького мосту.

 

Розв'язку біля моста Патона на правому березі з естакадою буде введено в дію у березні 2012 року. Про це заявив глава Київської міської держадміністрації Олександр Попов.

За його словами питання фінансування низки об'єктів, що забезпечують життєдіяльність Києва, обговорювалися на нараді за участю прем'єр-міністра на початку поточного тижня. «Всі питання з координації вирішено, прем'єр-міністр у понеділок провів засідання на своєму рівні, щоб об'єкти стабільно фінансувалися, у тому числі і цей об'єкт», - зазначив він.

У свою чергу генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор» Георгій Глінський повідомив, що вартість будівництва цього об'єкта становить 280 млн грн.

Він зазначив, що транспортна розв'язка і естакада будуть вводитися у три етапи. Спочатку буде відкрито прямий рух з моста Патона до бульвару Дружби народів по транспортній розв'язці, потім буде облаштовано лівобічний з'їзд з Видубичів на бул.Дружби народів, і потім введення в експлуатацію естакади, що дасть можливість виїжджати транспорту з боку Видубичів на Паркову алею.

За словами Г.Глінського, введення в експлуатацію даної транспортної розв'язки та естакади дозволить збільшити пропускну спроможність мосту Патона як мінімум у 2 рази. «І ці затори, які виникли після будівництва Дарницького моста, будуть ліквідовані», - додав він.

Читайте також:

На мосту Патона з'єднали лівобережну і правобережну Україну

У Києві відкрито розв'язку на Московській площі

До Євро-2012 вже відремонтували 70% доріг