Розшифровка «чорної скриньки» Costa Concordia викрила капітана

13 липня 08:42

Розшифровка бортового самописця викрила капітана корабля Costa Concordia, який, як виявилося, не був за штурвалом, а взяв його лише за 6 хвилин до катастрофи.

 

Після розшифровки бортового самописця судові експерти викрили капітана Costa Concordia у брехні: він взяв на себе управління судном за шість хвилин до катастрофи.

На аудіозаписах «чорної скриньки» чутно, що інцидент викликав у офіцерів Costa Concordia паніку. «Нас тягне на дно», - закричав невідомий офіцер, коли корабель наткнувся на рифи.

Трохи пізніше один з офіцерів сказав: «Це був салют, якого він хотів». Під «салютом» мався на увазі маневр, який Скеттіно нібито погодився виконати, щоб привітати свого колишнього колегу на острові Джильо.

Також самописець зафіксував і розмову Франческо Скеттіно з офіцером, відповідальним за безпеку та евакуацію судна.

Раніше повідомлялося, що бортовий самописець зламався за 4 дні до катастрофи лайнера 13 січня, але тепер цю інформацію спростували. За це інтерв'ю Франческо Скеттіно отримав 57 тисяч євро, хоча продюсери каналу це заперечують.

Нагадаємо, в середині травня суд зробив висновок, що капітан Costa Concordia в момент катастрофи був не в змозі управляти кризовою ситуацією.

Як відомо, Скеттіно звинувачується в ненавмисному вбивстві людей і злочинній недбалості. Однак це звинувачення на свою адресу капітан заперечує.

Читайте також:

Пасажири Costa Concordia вимагають 460 млн доларів


Капітан Costa Concordia стверджує, що випадково втік з корабля, що тонув

Прокуратура Флоренції просить дати капітану Costa Concordia 2500 років в'язниці