Розкрита таємниця поховання бін Ладена: його загорнули в білий саван і скинули в море

22 листопада 09:21

США розсекретили документи, що проливають світло на похорон колишнього "​​терориста № 1". Згідно з ними, тіло бін Ладена не кремували, а проводили в останню путь за традиціями ісламу.

 

Американські спецслужби розкрили подробиці історії поховання колишнього «терориста № 1», лідера «Аль-Каїди» Усами бін Ладена, вбитого в ході спецоперації у травні 2011 року.

У розсекречених документах представників командування ВМС США повідомляється, що бін Ладен не був кремований, і в останню путь його проводили у відповідності з мусульманськими традиціями.

«Були дотримані традиційні процедури ісламського похорону», - йдеться в повідомленні контр-адмірала Чарльза Гауетта.

В іншому повідомленні уточнюється, що тіло покійного було омито і загорнуто в білий саван.

«Потім тіло було поміщено у спеціальний пакет з вантажем. Морський офіцер прочитав підготовлений релігійний текст, який було перекладено на арабську носієм мови. Потім тіло було покладено на спеціальну плоску дошку, після чого його скотили в море», - наголошується в документі.

Поховали бін Ладена в північній частині Аравійського моря з борту військового корабля США «Карл Вінсон».

Також наголошується, що переправлення тіла на судно здійснювалася посилкою поштової служби «ФЕДЕКС». Про його поховання знало лише вузьке коло офіцерів з командування корабля.

Представники Пентагону і ЦРУ коментувати розсекречене листування відмовилися.

Зі свого боку, мусульмани не згодні, що те, як був похований бен Ладен, відповідає канонам їхньої релігії: представник впливового ісламського інституту «Аль-Азхар» заявив, що іслам забороняє поховання тіл померлих у морі.

Бін Ладен був убитий у травні 2011 року у своєму будинку на околиці пакистанського міста Абботабад в ході операції американського спецназу. Після проведення експертиз його тіло було скинуто в море. Місце поховання тримається в таємниці.

Хоча з дня загибелі бін Ладена пройшло вже більше року, історія його життя і смерті як і раніше є об'єктом пильної уваги журналістів і громадськості. !zn

Читайте також:

Усама бін Ладен останні тижні життя боявся виходити з дому

Американський репер-джихадист зайняв місце бін Ладена у списку найбільш небезпечних злочинців

Скандальний «морський котик» на ТБ розповів про те, як убивали бін Ладена (ВІДЕО)

США опублікували щоденники Усами бін Ладена