Rozetka.UA не закриється, навіть якщо доведеться платити величезний штраф

20 квiтня 07:07

Інтернет-магазин Rozetka.ua, незважаючи на великий штраф, не закриється. Однак, якщо товари на складах будуть заморожені, це може викликати дефіцит продукції.

 

Податковий штраф інтернет-магазину Rozetka.ua на загальну суму 7,3 млн грн зможе виплатити інвестор. Таку думку висловив президент Асоціації електронного бізнесу Юрій Чайка.

«Спочатку потрібно довести, що ухилення було. Звичайно, сума велика, але Rozetka не закриється, навіть якщо справа дійде до виплати. Бізнес перспективний, і навіть якщо компанія не зможе виплатити штраф самостійно, інвестор знайдеться», - цитує його слова
«Коммерсант-Украина».

На частку ресурсу припадає 30-40% ринку продажу техніки в інтернеті. Якщо товари на складах Rozetka будуть заморожені, це може викликати дефіцит продукції.

Раніше повідомлялося, що українські хостинг-провайдери через дії правоохоронців можуть залишитися без клієнтів. І якщо ця політика буде продовжена, то інтернет-бізнес піде в офшори.

Нагадаємо, що 19 квітня сайт найбільшого інтернет-магазину України Rozetka.UA призупинив роботу, яка була частково відновлена пізніше.

Державна податкова служба проводила обшук у трьох офісних і трьох складських приміщеннях ТОВ «Розетка УА». Окрім того, обшук проводився в офісі компанії Mirohost, що надає інтернет-магазину хостинг. В результаті сервери Rozetka.UA були вилучені, хоча в податковій заявили, що їх цікавила тільки фінансова документація «Розетки». !zn

Читайте також:


Через дії правоохоронців українські сайти можуть піти в офшори

Податкова припинила роботу найбільшого інтернет-магазину України Rozetka.UA

Інтернет-торгівля переміститься з віртуального світу у підвальне приміщення?