Російське посольство обурене актом вандалізму над барельєфом Столипіна у Києві

21 листопада 15:06

У ніч на понеділок, 21 листопада, невідомі особи спробували осквернити барельєф прем'єр-міністра Росії П.А.Столипіна на меморіальній дошці, встановленій у вересні 2011 року у 100-річну річницю його трагічної загибелі в Києві (йдеться про будівлю колишньої клініки Маковського на вулиці О.Гончара, 33).

 

Як повідомляє посольство Росії в Україні, барельєф серйозно постраждав: вандали його били, від цього на зображенні залишилися сліди, подібні до шабельних ран.

«П.А.Столипін, який так багато зробив і для Росії, і для України (яка особливо потерпала від аграрного перенаселення на початку ХХ століття) непохитний у вдячній пам'яті наших народів. А ось ті, хто завдавав по цій пам'яті ударів, намагаючись громити столипінський барельєф, теж зайняли своє місце в історії - поруч з убивцями П.А.Столипіна, і тими, хто закочував його могилу в асфальт у 1961 році, - сказано в заяві посольства . - Компанія «гідна»...А мертві сорому не мають - і тому меморіальна дошка на колишній клініці Маковського, як би на неї не зазіхали, висітиме вічно, а на відновленій могилі П.А.Столипіна у Києво-Печерській Лаврі завжди бути живим квітам».

Прем'єр-міністра Росії Петра Столипіна було вбито у київському міському театрі 14 вересня 1911 року.