Роботи з відновлення Кримська вестимуться і вночі

15 липня 09:25

З вулиць уже вивезли майже 50 тис. тонн сміття, частина міста все ще не підключена до електропостачання.

 

Відновлювати постраждалий від повені Кримськ будуть цілодобово. Для робіт у нічний час з Москви в місто доставили 20 спеціальних освітлювальних щогл.
МНС продовжує посилювати угруповання рятувальників. Прибувають у район і волонтери. З вулиць вивезли вже майже 50 тис. тонн сміття. Повністю розчищено водостоки. Триває відкачування води з будинків.
Частина міста ще не підключена до електропостачання. Там налагоджена робота дизель-генераторів. Газопостачання планується повністю відновити протягом сьогоднішнього дня. Водопостачання, порушене через повінь, відновлено повністю.
Працюють пункти харчування і видачі води. Працюють вісім пунктів для населення на базі дегазаційної-душових причепів. Санітарно-епідеміологічна обстановка в постраждалому від повені Кримську стабільна.
Людям, які втратили під час стихії документи, видано вже близько 3 тис. паспортів. Проводяться виплати одноразової матеріальної допомоги в розмірі 10 тис. рублів. Таку допомогу отримало вже 22 932 людини.
До міста доставлено понад 33 тонн гуманітарного вантажу (питна вода, продукти харчування, постільну білизну, предмети особистої гігієни, одяг для дітей і багато чого іншого) з республік Адигея, Калмикія, Інгушетія, Астраханської, Московської областей та інших регіонів Росії. В дорозі знаходиться ще 618 тонн вантажів.
Паводок у ніч на 7 липня затопив більше семи тисяч житлових будинків у Геленджику, Кримську, Новоросійську та їх передмістях. Були порушені всі системи життєзабезпечення, автомобільний і залізничний рух. За даними МНС, загинула 171 людина. !zn
Читайте також: