Режисер Тео Ангелопулос загинув у ДТП

25 сiчня 06:54

У вівторок відомого грецького режисера Тео Ангелопулоса було збито мотоциклістом у передмісті Пірея. Лікарям не вдалося врятувати життя потерпілому.

 

ДТП сталося у той момент, коли режисер переходив дорогу у пірейському передмісті Керацині, де він працював над фільмом «Інше море» - останньою частиною кінотрилогії майстра. Водій мотоцикла теж отримав поранення. За попередніми даними, мотоцикл належав поліцейському, який у той момент не знаходився на чергуванні.

Швидка допомога прибула на місце події лише через 45 хвилин після виклику - членам знімальної групи навіть довелося особисто телефонувати міністрові охорони здоров'я і соціальної взаємодопомоги Андреасу Ловердосу, щоб той дав вказівку терміново направити лікарів для доставки потерпілого до лікарні. Режисер, який отримав важкі травми, був доставлений в одну з афінських лікарень. Однак лікарям не вдалося врятувати його життя.

Ангелопулос створив свій перший короткометражний фільм у 1968 році. У 1970-ті роки за його участі вийшла серія з декількох стрічок, присвячених історії Греції: «Дні 1936 року» (1972), «Комедіанти» (1975) і «Мисливці» (1977).

Фільми Ангелопулоса шість разів відбиралися в основну програму Каннського кінофестивалю і чотири рази були удостоєні нагород, у тому числі «Золотої пальмової гілки» у 1998 році (стрічка «Вічність і один день»). Ангелопулос також отримав «Золотого лева» у Венеції і п'ять разів був удостоєний головного призу за кращий грецький фільм на міжнародному кінофестивалі у Салоніках. У 2000 році режисер очолював журі XXII Московського міжнародного кінофестивалю. !zn

Читайте також:

Померла режисер «Сімнадцяти миттєвостей весни»

Німецький режисер Кирил Туші: «Знімаючи фільм «Ходорковський», я перевіряв навіть лампочки у будинку на предмет «жучків»

Режисер Владислав Троїцький: «Художнього керівника Національного театру повинні обирати лише на два терміни, як і президента України»