Резервісти зможуть звільнитися з військової служби за сімейними обставинами

20 грудня 17:34

Згідно з постановою Кабміну від 4 березня 1994 року №150, до сімейних обставин та інших поважних причин, які можуть бути підставою для звільнення військових-контрактників, відносяться смерть дружини (чоловіка) військовослужбовця, якщо на його вихованні залишився один неповнолітня дитина або декілька дітей.

 

Кабінет міністрів України розширив перелік військовослужбовців за контрактом, які можуть звільнитися в зв'язку з сімейними обставинами, - в цей список включені громадяни, які проходять службу у військовому резерві.

Це закріплено постановою уряду від 19 грудня 2012 № 1170.

"Установити, що дія постанови Кабінету міністрів від 4 березня 1994 р. № 150 "Про затвердження переліку сімейних обставин та інших поважних причин, які можуть бути підставою для звільнення з військової служби військовослужбовців, які проходять службу за контрактом "(...) поширюється також на громадян, які проходять службу у військовому резерві", - говориться в постанові.

Згідно з постановою Кабміну від 4 березня 1994 року № 150, до сімейних обставин та інших поважних причин, які можуть бути підставою для звільнення військових-контрактників, відносяться смерть дружини (чоловіка) військовослужбовця, якщо на його вихованні залишилася одна неповнолітня дитина або декілька дітей; розірвання шлюбу, якщо на вихованні військовослужбовця залишилася за рішенням суду одна неповнолітня дитина або декілька дітей; укладення шлюбу військовослужбовцем з громадянкою (громадянином) України чи особою без громадянства, яка (-ий) відбуває для постійного проживання за межі України, або з іноземною громадянкою (громадянином), яка (-ий) проживає за межами України.

Крім того, серед причин звільнення - хвороба військовослужбовця чи дружини (чоловіка), дитини, а також батьків своїх чи дружини (чоловіка), які проживають разом з ним, якщо ця хвороба перешкоджає проходженню служби в даній місцевості (згідно з медичним висновком), за неможливості переведення в іншу місцевість; необхідність догляду за хворою дружиною (чоловіком), дитиною, а також батьками своїми чи дружини (чоловіка) відповідно до медичного висновку та ін. !zn

Читайте також:

У бюджеті-2013 вперше за історію України не виділено ні копійки на житло для військових


У Генштабі запланували через рік скасувати призов на військову службу

Україна відновила програму підготовки бойових дельфінів для ВМС

Янукович схвалив нові редакції Стратегії нацбезпеки і Воєнної доктрини України