Рейтинг страждань: В Україні нещасні 23% населення

13 квiтня 16:46

Служба Gallup опублікувала результати дослідження, в рамках якого жителі 146 держав оцінили свій рівень задоволеності життям.

 

Служба Gallup опублікувала рейтинг найбільш нещасних країн світу. Жителям 146 країн було запропоновано оцінити свій рівень задоволеності життям за десятибальною шкалою, де нуль - рівень тотальної незадоволеності, а 10 - рівень абсолютного щастя.

Відповідно до результатів опитувань, держави були розділені на три групи: «процвітаючі», «такі, що відчувають труднощі» і «ті, що страждають». Україна належить до другої категорії: число громадян, які страждають, склало 23%.

Більшість країн пострадянського простору також виявилися у групі «таких, що відчувають труднощі»: у Латвії та Таджикистані число громадян, які страждають, склало 23%, у Росії - 19%, в Азербайджані - 18%, в Естонії - 17%, у Білорусі та Литві - 16%, у Молдові - 14%, у Казахстані - 11%, в Киргизстані - 8%, а в Узбекистані - 4%.

До «країн, які страждають» дослідники віднесли країни, значна частина жителів яких оцінили своє нинішнє життя і перспективи на майбутнє нижче 4 балів. Як виявилося, життя найгірше у 18 державах. Найбільш нещасна Болгарія, де життям незадоволені 45% громадян. Трохи краще йдуть справи у Вірменії, де страждають 35% населення. У Грузії цей показник становить 28%. Дослідники також відзначають, що за останній рік ситуація різко погіршилася в Ірані, Афганістані та Сальвадорі.

Перше місце у списку 24 найбільш благополучних країн, де незадоволених життям громадян налічується 3% і менше, зайняла Бразилія, де страждають менше 1% жителів. Рекордно низькі страждання відчуває населення Канади, Люксембургу, Данії, Австралії, ОАЕ, Саудівської Аравії.

У США нещасними себе вважають 3% громадян - цей показник залишається незмінним протягом останніх років. !zn

Читайте також:

А щастя в житті все менше і менше

Українці стали почувати себе менш щасливими

Опубліковано рейтинг найщасливіших країн світу: Україна на 91 місці

Україна опинилася за бортом світового рейтингу репутації