Регіонали мають намір перейменувати міліцію у поліцію, вже й форму нову пошили (фото)

03 липня 13:04

Обґрунтовуючи необхідність перейменування міліції в поліцію, автори законопроекту заявили, що слово «міліція» означає нерегулярні збройні формування, які використовуються в тому числі і для підтримки громадського порядку під час революційних перетворень у державі.

 

Народні депутати від Партії регіонів пропонують перейменувати українську міліцію в поліцію, і вже підготували не тільки текст законопроекту, а й форму для майбутніх поліцейських.

Обґрунтовуючи необхідність перейменування міліції в поліцію, автори законопроекту "Про поліцію" вказують, що слово "міліція" означає нерегулярні збройні формування, які використовуються в тому числі і для підтримки громадського порядку під час революційних перетворень у державі. Міліція, наголошується в презентації, саме і була створена як виконавчий орган з охорони революційного громадського порядку в 1917 році, пише ЛІГАБізнесІнформ.

У той же час, слово "поліція" означає систему державних служб і органів, які виконують на професійній основі функції з охорони громадського порядку і боротьби зі злочинністю.


Проект закону "Про поліцію" підготовлений народними депутатами Василем Грицаком і Валерієм Коновалюком і зареєстрований у Верховній Раді під номером 10688. !zn

Читайте також:

В Україні перейменовувати міліцію в поліцію поки не збираються

Питання про перейменування міліції обговорюється, але рішення про це буде прийматися не на рівні МВС

Харківським даішникам до Євро-2012 пошили форму «космічних десантників» (фото)