Раду українських земляцтв у Москві очолив Микола Лях

12 лютого 10:08

Новообраний голова Ради українських земляцтв Микола Лях - доктор політичних наук, дійсний член Академії соціальних наук РФ.

 

Новим керівником Ради українських земляцтв у Москві обрано Миколу Ляха. Про це агентству УНІАН повідомив віце-президент Земляцтва донбасівців Москви Петро Акайомов.

«Новим головою одноголосно було обрано М.Ляха (Чернігівське земляцтво), який має великий досвід керівної роботи, зокрема на міжнародних теренах», - сказав П.Акайомов.

Попередній керівник Вадим Соловйов попросив звільнити його від керівництва у зв'язку з переходом на керівну державну службу.

Також були обрані четверо заступників голови Ради: П.Акайомов (Земляцтво донбасівців), Микола Буховець (Запорізьке земляцтво), Наталія Ківва (Полтавське земляцтво), Віктор Петраков (Кіровоградське земляцтво).

До Ради входять керівники практично всіх українських земляцтв, що працюють у російській столиці. Одна з головних цілей Ради – координація й проведення спільних великих заходів, спрямованих на розвиток і зміцнення братніх зв'язків із Україною.

М.Лях народився в 1946 році в Чернігівській області, доктор політичних наук, дійсний член Академії соціальних наук РФ. !zn

Читайте також

Обрано нове керівництво Об'єднання українців Росії

Мін'юст РФ хоче ліквідувати Об'єднання українців Росії

Росія пояснила причини закриття Автономії українців у РФ