П'яна москвичка обіцяла підірвати літак у Сімферополі

25 серпня 09:00

Після повідомлення про бомбу в безпечну зону евакуювали 260 осіб, зокрема 108 пасажирів рейсу Сімферополь - Домодєдово, екіпаж та працівників аеропорту. Зону оточили. В ході ретельного огляду вибухонебезпечних предметів виявлено не було.

 

П'яна пасажирка рейса Сімферополь - Домодєдово, громадянка РФ при реєстрації в аеропорту «Сімферополь» повідомила в міліцію про бомбу в її багажі, яка повинна вибухнути в літаку. Інформація не підтвердилася.

«24 серпня о 14:50 в чергову частину лінійного відділу міліції в міжнародному аеропорту «Сімферополь» надійшло повідомлення про те, що під час реєстрації пасажирів рейсу Сімферополь - Домодєдово при проходженні контролю на безпеку одна з пасажирок рейсу, яка виявляла явні ознаки алкогольного сп'яніння, повідомила про те, що в її багажі знаходиться бомба, вибух якої станеться в літаку», - повідомляє сектор зв'язків з громадськістю ГУМВС України в АР Крим у суботу.

Жінку зняли з рейсу і доставили в лінійний відділ міліції в міжнародному аеропорту «Сімферополь» для з'ясування обставин і проходження медичного огляду.

У безпечну зону евакуювали 260 осіб, зокрема 108 пасажирів рейсу, екіпаж та працівників аеропорту. Зону оточили. На місце прибули співробітники вибухотехнічної служби НДЕКЦ ГУМВС України в АР Крим, фахівці МНС, представники інших профільних відомств.

«У ході ретельного огляду вибухонебезпечних предметів виявлено не було. О 15:35 міжнародний аеропорт «Сімферополь» почав функціонувати в штатному режимі. Після завершення необхідних формальностей, борт на Домодедово вилетів з аеропорту о 17:00», - наголошується в повідомленні.

Пасажирку-лжемінера, громадянку РФ, мешканку Москви, 1964 р.н. затримано в порядку ст. 115 (за підозрою у скоєнні злочину) КПК України та поміщено в ізолятор тимчасового утримання Сімферопольського міськуправління міліції. Стосовно неї порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) КК України, санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. !zn

Читайте також:

Психічно хворий «замінував» аеропорт «Бориспіль», паралізувавши повітряні ворота країни на декілька годин


Янукович схвалив введення тюремного ув'язнення для «телефонних терористів»


Розчарований уболівальник погрожував підірвати «Олімпійський»