Путін не збирається втручатися у справу Pussy Riot

05 вересня 11:23

Президент Росії в курсі того, що відбувається з Pussy Riot, але не має наміру втручатися в судовий процес у цій справі.

 

Президент Росії Володимир Путін дав перше після інавгурації інтерв'ю - глава держави поспілкувався з журналістом російського телеканалу RT Кевіном Оуеном.

Президент Росії заявив, що не має наміру втручатися в судовий процес у справі Pussy Riot.

Коментуючи в інтерв'ю телеканалу Russia Today справу Pussy Riot, яка викликала міжнародний резонанс, Путін, зокрема, заявив: «Я знаю про те, що відбувається з Pussy Riot, але я туди зовсім не втручаюся».

Востаннє главі держави ставили запитання про групу на початку серпня, перед винесенням судом вироку. Тоді Путін заявив, що не бачить у вчинку Pussу Riot нічого хорошого, однак вважає, що «так вже суворо» судити їх не варто, і розраховує на обґрунтоване судове рішення.

Нагадаємо, в кінці лютого п'ять дівчат прийшли до Храму Христа Спасителя в Москві. Одягнувши маски, вони заспівали біля вівтаря пісню «Богородице, Путіна прожени». Відеоролик з виступом був викладений в інтернет і викликав великий суспільний резонанс. Незабаром поліція заарештувала трьох учасниць акції - 22 річну Надію Толоконнікову, 24-річну Марію Альохіну і 29-річну Катерину Самуцевіч.

17 серпня три учасниці панк-групи Pussy Riot були засуджені судом до двох років колонії загального режиму, оскільки «дії Толоконнікової, Альохіної та Самуцевіч порушують конституційні підвалини держави». Правоохоронні органи РФ також ведуть розшук учасниць Pussy Riot, що залишаються на свободі . !zn

Читайте також:

Pussy Riot засудили акцію FEMEN зі спилюванням хреста

Опубліковано вирок учасницям Pussy Riot: Відкрито висловили неповагу до християнського світу


Активістка Pussy Riot розповіла, що з ними зробили після вироку: заламування рук і спецконвой з собаками