Журавлі визнали у таємному дельтоплані Путіна ватажка і попрямували за ним на південь (ВІДЕО)

06 вересня 06:17

Російський президент Володимир Путін взяв участь в експерименті у рамках проекту «Політ надії», з порятунку рідкісного виду журавлів - стерхів. Перебуваючи за штурвалом мотодельтаплану, який птахи приймають за свого ватажка, Путін здійснив три польоти - перший ознайомлювальний, а два інших - з птахами.

 

Президент РФ Володимир Путін взяв участь в експерименті, проведеному російськими орнітологами в рамках проекту «Політ надії» з порятунку рідкісного виду журавлів - стерхів, що знаходяться під загрозою зникнення і занесених до Червоної книги. Про це повідомляє прес-служба глави російської держави.

На шляху на саміт АТЕС у Владивосток глава держави прибув до Салехарда, звідки на вертольоті прилетів на орнітологічну станцію «Кушеват». Президент спілкувався з членами науково-дослідної експедиції «Політ надії», а також взяв участь в одному з експериментів, мета якого - показати вирощеним у розпліднику журавлям - стерхам маршрут перельоту на зимівлю.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram

Перебуваючи за штурвалом мотодельтаплану, Володимир Путін здійснив три польоти: ознайомлювальний і два - з птахами.


Проект «Політ надії» передбачає проводження вирощених у розпліднику пташенят журавля - стерха з гніздівель в Ямало-Ненецькому автономному окрузі через Західний Сибір і Казахстан на південь Узбекистану, де вперше у світі створюється альтернативна зимівля цих птахів. Це дозволить значно скоротити маршрут польоту журавлів і зняти проблему втрат популяції під час міграції в Індію через Афганістан і Пакистан, де здійснюється полювання на цих рідкісних птахів. За оцінками вчених, використання нової методики забезпечить повернення в місця гніздування близько 90% журавлів - стерхів. !zn

Читайте також:

Для польоту на чолі зграї журавлів Путіну видадуть білий халат, шолом і дзьоб

У Росії опозиціонери презентували доповідь про розкішне життя Путіна: 20 палаців, 43 літаки та 4 яхти

Путін визнав, що Росія готувалася до війни з Грузією за рік до її початку

Колишній кухар Путіна розповів про його «параноїдальний страх» бути отруєним