Pussy Riot вибачаються перед віруючими, але провини не визнають

10 жовтня 10:19

Дівчата зазначають, що прийшовши в Храм Христа Спасителя вони не збиралися ображати почуття віруючих, а тому приносять свої вибачення тим, кого мимоволі образили. При цьому вони з повагою ставляться до будь-якої релігії і до всіх віруючих, додали учасниці Pussy Riot. Вони наполягають, що акція носила не релігійний, а політичний характер.

 

Учасниці групи Pussy Riot як і раніше не вважають злочином свою витівку в Храмі Христа Спасителя. Сьогодні вони були доставлені у Мосміськсуд, де розглядається скарга їхніх адвокатів на вирок.

У серпні 2012 року Хамовницький суд Москви засудив трьох учасниць групи до 2 років колонії, визнавши винними у хуліганстві з мотивів релігійної ненависті. Вирок адвокати оскаржили. Розгляд касації минулого разу не відбувся, оскільки одна з засуджених - Катерина Самуцевіч - вирішила змінити адвоката.

Вирок учасницям Pussy Riot: Відкрито висловили неповагу до християнського світу

На сьогоднішньому засіданні учасниці панк-групи ще раз заявили про свою невинність. Вони кажуть, що їхня акція носила не релігійний, а політичний характер. І наполягають на перегляді їхньої справи. Так, Катерина Самуцевіч заявила, що не скоювала злочини.

"Я не вважаю, що скоїла злочин. У цьому наша позиція сходиться. Провину в хуліганстві я не визнаю", - сказала вона в суді. За словами Самуцевіч, прийшовши в Храм Христа Спасителя вона не збиралася ображати почуття віруючих і приносить свої вибачення тим, кого мимоволі образила. Він зазначила, що з повагою ставиться до будь-якої релігії і до всіх віруючих. "Якщо ми мимоволі могли зачепити когось із віруючих своїми діями, ми приносимо свої вибачення", - сказала Самуцевіч. Вона також пояснила, чому на попередньому засіданні відмовилася від адвокатів.

Між тим, суддя перервав виступ іншої учасниці акції - Надії Толоконникової, вважаючи недоречними її міркування на політичну тему в залі суду.

Нещодавно на сайті The New Times з'явилося відео з камери СІЗО, в якій перебувають учасниці групи Pussy Riot. Редакція повідомила, що публікує його без коментарів - у тому вигляді, в якому отримала.

Відеокадри, на яких відображена Надія Толоконникова, зацікавили ФСВП. Як пояснили в прес-бюро Федеральної служби виконання покарань, використання мобільних телефонів і будь-яких інших засобів запису у слідчих ізоляторах заборонено. !zn

Читайте також:

Після «справи Pussy Riot» Росія введе кримінальну відповідальність за святотатство

Робітники з Тольятті покликали учасниць Pussy Riot на завод на перевиховання