Проти Мавроді порушено нову кримінальну справу

11 травня 07:50

У Новосибірській області щодо Сергія Мавроді порушено кримінальну справу про пособництво у незаконному підприємництві.

 

Слідство порушило нову кримінальну справу стосовно організатора «МММ 2011» Сергія Мавроді. Тепер його підозрюють у пособництві у незаконному підприємництві керівнику новосибірського відділення фінансової піраміди Олексію Астаф'єву

«В ході попереднього розслідування було встановлено, що Астаф'єв керував підрозділом фінансової піраміди «МММ 2011». Діяльність місцевого осередку піраміди здійснювалася за безпосередньої підтримки засновника «МММ 2011» Сергія Мавроді. Він сприяв здійсненню злочину своїми порадами, вказівками, а також надавав Астаф'єву рекламну підтримку та інформаційні ресурси, що використовуються для здійснення протиправних дій», - йдеться в релізі Генпрокуратури РФ.

Раніше щодо Астаф'єва було порушено кримінальну справу про незаконне підприємництво (максимальна санкція - п'ять років ув'язнення).

Нагадаємо, Мавроді у минулому році заснував нову піраміду, яка набирає обертів і в Україні.

У міліції попереджають, що фінансова піраміда небезпечна. «Ми постійно про це говоримо всім. Хоча поки скарг і кримінальних справ проти «МММ» не було», - говорить начальник ЦГЗ МВС України Володимир Поліщук.

Національна комісія з регулювання ринків фінансових послуг не втомлюється повторювати, що Мавроді - аферист.

Читайте також:

Мавроді у черговий раз «утік» від приставів і пообіцяв гучну сенсацію

Антимонопольники визнали новий проект Мавроді фінансовою пірамідою

Росіяни почали вкладати гроші в нову фінансову піраміду Мавроді