Прокурора у справі про загибель Качиньського звинуватили в розголошенні секретної інформації

10 червня 13:40

Військова прокуратура Польщі відсторонила від розслідування «Смоленської катастрофи» прокурора Марека Пащонка, викритого в переданні закритої інформації США.

 

Стосовно М.Пащонка розпочато службове розслідування. Його підозрюють у переданні американській стороні конфіденційної інформації у справі про катастрофу президентського Ту-154.

У прокуратурі впевнені, що М.Пащонек міг передавати інформацію американцям для того, щоб дізнатися, чи не стала загибель президента результатом втручання з російської сторони.

Нагадаємо, Ту-154 Леха Качиньського розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Глава держави, його дружина Марія і особи, які супроводжували їх, направлялися до Катині для участі у траурних заходах на місці масового поховання польських офіцерів, розстріляних співробітниками НКВД у 1940 році. Всього у катастрофі загинули 96 людей.

Нещодавно Польща продовжила слідство у справі про катастрофу до 10 жовтня 2011 року. Через кілька днів після катастрофи Броніслав Коморовський, який виконував тоді обов'язки президента країни, розпорядився переглянути правила переміщення перших осіб держави.