Прокуратура повторно розслідувала справу Індила, але безрезультатно

14 вересня 12:58

Призначена додаткова експертиза не дала однозначної відповіді, що саме стало причиною травми голови Ігоря Індила, що загинув у Шевченківському райвідділі, яким чином з'явилася у нього кров у шлунку. А також не були додатково допитані свідки.

 

Органи прокуратури закінчили додаткове розслідування причин та обставин смерті студента Ігоря Індила в приміщенні Шевченківського районного управління міліції Києва та передали матеріали справи для ознайомлення стороні захисту.

Як розповів адвокат батьків студента Олександр Заруцький, після проведення додаткового розслідування не з'явилося майже нічого нового. Тобто, пояснив адвокат, призначена додаткова експертиза не дала однозначної відповіді, що саме стало причиною травми голови потерпілого, яким чином з'явилася у нього кров у шлунку, а також не були допитані додаткові свідки.

Заруцький наголосив, що в результаті проведення додаткового розслідування слідство визнало, що черговий з райвідділу Коваленко не вжив заходів щодо реагування для своєчасного виклику «швидкої допомоги» до потерпілого.

- Відео з камер спостереження райвідділу міліції: Індила покалічили в першу ж годину

Як повідомлялося, в травні 2010 року в Шевченківському райуправлінні міліції Києва помер 20-річний студент І.Індило.

5 січня 2012 року суддя Деснянського райсуду столиці оголосив вирок стосовно дільничного міліціонера С.Приходька, засудивши його за ч.2 ст.365 (перевищення службових повноважень) Кримінального кодексу України до п'яти років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з випробувальним терміном на два роки, а також позбавив його права протягом двох років обіймати посади в правоохоронних органах і органах влади.

12 січня адвокат О.Заруцький оскаржив в Апеляційному суді Києва рішення Деснянського райсуду столиці. При цьому адвокат висловив сподівання, що подану ним скаргу буде розглянуто протягом найближчих трьох місяців разом із направленою наприкінці минулого року скаргою на рішення суду першої інстанції, згідно з яким було амністовано іншого співробітника міліції, який проходив у справі І.Індила.

14 травня Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу захисту Індила на необ'єктивність вироку Деснянського райсуду Києва у відношенні колишніх співробітників міліції і відправив справу на додаткове розслідування у Деснянську районну прокуратуру столиці.

Крім того, рішенням Апеляційного суду скасований вирок Приходьку, який був засуджений до 5 років позбавлення волі (умовно), і вирок суду першої інстанції, за яким Коваленко був амністований. Їм обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

У травні у прокуратурі Києва висловили намір всебічно провести додаткове розслідування причин та обставин смерті студента. !zn

Читайте також:

Батьки Ігоря Індила не збираються прощати міліції вбивство сина

Міліціонер, звинувачений у вбивстві студента Ігоря Індила, не визнав свою провину

Amnesty International вимагає нового розслідування смерті Індила


У 2011 році мільйон українців постраждали від насильства в міліції

Amnesty International: Тимошенко, Луценко та Іващенка морять голодом

Пшонка: За смерть Індила мають відповісти глави столичної міліції