Прокуратура порушила справу за фактом масового отруєння у дитсадку в Обухові

23 травня 10:38

В інфекційному відділенні лікарні в Обухові знаходяться 33 потерпілих внаслідок отруєння, з них 23 - вихованці закладу, 5 працівників закладу та 5 осіб, що мали контакти з хворими.

 

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом масового отруєння дітей в дитячому садку «Рушничок» в місті Обухові, повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.

Кримінальну справу порушено 22 травня за ст. 137 КК України - невиконання або неналежне виконання професійних чи службових обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх внаслідок неналежного чи несумлінного до них ставлення, що завдало істотної шкоди здоров'ю потерпілих.

В рамках розслідування кримінальної справи буде дана правова оцінка професійній діяльності не тільки персоналу та керівництва дитячої установи, але і контролюючого органу - районної санепідемстанції, посадові особи якої безпосередньо контролюють дотримання державних санітарних правил і норм, а також здійснюють загальний санепіднагляд у закладах масового перебування дітей, підкреслили у прокуратурі.

Як наголошується у повідомленні, в інфекційному відділенні лікарні в Обухові знаходяться 33 потерпілих внаслідок отруєння, з них 23 - вихованці закладу, 5 працівників закладу та 5 осіб, що мали контакти з хворими.

Стан здоров'я потерпілих задовільний з позитивною динамікою, додали у прес-службі прокуратури.

Як повідомлялося, 21 особу, у тому числі 16 дітей-вихованців дитячого саду, було госпіталізовано 19 травня з діагнозом «гострий гастроентероколіт» в Обухові.

Київська обласна санітарно-епідеміологічна станція назвала попередньою причиною отруєння сальмонельоз. !zn

Читайте також:

Причиною отруєння вихованців дитсадка в Обухові названо сальмонельоз


У Київській області через отруєння в дитсадку в лікарню потрапило 16 дітей

Рада попередньо схвалила реформу екстреної медичної допомоги

В Україні збільшиться зростання захворюваності на грип та ГРВІ