Прокуратура порушила кримінальну справу за побиття журналістки з організації «Репортери без кордонів»

05 березня 17:51

Прокуратура Подільського району Києва порушила кримінальну справу проти одного із забудовників незаконного будівництва на проспекті Свободи, який ударив кулаком в обличчя журналістку міжнародної організації "Репортери без кордонів" Оксану Романюк.

 

Прокуратура Подільського району Києва в понеділок порушила кримінальну справу за фактом заподіяння легких тілесних ушкоджень журналістці міжнародної організації "Репортери без кордонів" Оксані Романюк, повідомили в управлінні зв'язків з громадськістю МВС України.

Справа порушена за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу Україні. Досудове слідство доручено Подільському РУ ГУ МВС України в Києві.

Як повідомлялося, Романюк заявила, що в ніч на 7 лютого під час ліквідації незаконного будівництва МАФ у Києві на проспекті Свободи, проти чого виступили мешканці одного з районів Києва, хтось із забудовників вдарив її кулаком в обличчя.

Постраждала написала заяву в міліцію. Київська міліція почала дослідчу перевірку за фактом побиття Романюк.

За даними начальника Управління зв'язків з громадськістю МВС Володимира Поліщука, особистість людини, яка побила журналістку, встановлено.

Подільське РУ ГУ МВС в Києві відмовилося порушувати кримінальну справу за ст. 296 (хуліганство), а матеріали дослідчої перевірки були направлені в прокуратуру. !zn

Читайте також:

Більшість українських телеканалів подає політичні події з безальтернативної точки зору, - дослідження

Українське ТБ приділяє провладним політикам удвічі більше уваги, ніж опозиції

Українські телеканали відмовляються від політичних новин заради прогнозу погоди

Прокуратура порушила кримінальну справу за лазерне шоу «Юлі - волю!»