Прокуратура опротестувала введення комендантської години для дітей у Кіровограді

07 червня 06:24

На думку прокуратури, рішення Кіровоградської міської ради про введення в місті комендантської години для дітей не відповідає вимогам законодавства і підлягає скасуванню, оскільки прийняті положення грубо порушують права дітей на свободу пересування.

 

Прокуратура Кіровограда оскаржила рішення Кіровоградської міської ради про введення у місті комендантської години для дітей. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

6 червня мер Кіровограда Олександр Саінсус, згідно з повідомленням, підписав рішення сесії Кіровоградської міськради «Про обмеження перебування у нічний час дітей без супроводу батьків або осіб, які їх замінюють, у закладах дозвілля, громадського харчування, в ігрових залах, комп'ютерних та інтерактивних клубах, інших розважальних закладах та громадських місцях міста Кіровограда».

«Прокуратурою міста Кіровограда внесено протест на пункт 1 зазначеного рішення, який не відповідає вимогам законодавства і підлягає скасуванню, оскільки прийняті положення грубо порушують права дітей на свободу пересування», - наголошується у повідомленні.

Зокрема, на думку прокуратури, порушено ст. 33 Конституції про право вільного пересування, обмеження якого встановлюється виключно законами, а не рішенням органу місцевого самоврядування.

Окрім того, як зазначає прокуратура, положення пункту 1 зазначеного рішення міськради мають декларативний характер, оскільки за порушеннями обмежень перебування у нічний час не передбачена відповідальність.

Протест прокурора зупиняє дію оскарженого акта і підлягає розгляду в десятиденний термін з дня його надходження.

Своїм рішенням від 5 червня міськрада обмежила перебування в Кіровограді малолітніх дітей у віці до 14 років з 22:00 до 6:00, а неповнолітніх у віці від 14 до 18 років - з 23:00 до 5:00 без супроводу батьків або осіб, їх замінюють у закладах дозвілля, громадського харчування, в ігрових залах, комп'ютерних та інтерактивних клубах. !zn

Читайте також:

У Кіровограді ввели комендантську годину для неповнолітніх


В Україні з'явиться міліція для дітей

Сімферопольський суд не дозволив дітям гуляти після 10 вечора


У Львові хочуть ввести комендантську годину