Прокуратура хоче посадити активісток FEMEN до в'язниці

18 лютого 08:46

FEMEN наполягає на своєму недоторканному праві проводити мирні акції протесту де завгодно і коли завгодно, «як заповідав їм Великий Ганді».

 

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти активісток українського жіночого руху FEMEN за їх дії під час акції біля посольства Індії.

Як повідомляє Управління зв'язків з громадськістю МВС України, 16 лютого Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ознаками злочину, що передбачені ч. 2 ст. 338 (публічна наруга над офіційно встановленими державними символами іноземної держави) Кримінального кодексу Україні.

За цією статтею дівчатам загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів або арешт на строк до шести місяців або позбавлення волі на строк до двох років.

Розслідування справи доручено Слідчому управлінню ГУМВС України в Києві.

«FEMEN заявляє про ідіотичні мотиви кримінальної справи і наполягає на своїй недоторканності щодо права проводити мирні акції протесту, де завгодно і коли завгодно, як заповідав нам Великий Ганді», - йдеться в заяві на сайті FEMEN.

Нагадаємо, що 18 січня активістки жіночого рух FEMEN атакували резиденцію посла Індії на знак протесту проти образливих висловлювань МЗС Індії на адресу жінок України, Росії і Киргизстану. МЗС Індії рекомендував своїм дипломатичним представництвам у країнах СНД ретельніше перевіряти громадянок цих держав при видачі віз через їх схильності до заняття проституцією. !zn

Читайте також

Безсмертний: Україна повинна була підтримати FEMEN як своїх громадян

Громадяни другої свіжості, або Падзякуйцє, што живи…


У Римі українки з FEMEN вимагали відставки «Берлусковіча»

Активістки FEMEN вимагали припинити «європейський цирк» влади

Генпрокуратура відмовилася розслідувати скандал, пов'язаний з Забзалюком