Продюсер «Невинності мусульман» постане перед судом 10 жовтня

08 жовтня 05:58

Суд над ймовірним продюсером скандального фільму «Невинність мусульман» розпочнеться 10 жовтня. Очікується лише попереднє засідання у справі Юсефа. Суду Лос-Анджелеса належить визначити, чи порушив підсудний умови свого дострокового звільнення.

 

Ймовірний продюсер скандального фільму «Невинність мусульман» Марк Басілі Юсеф, також відомий під псевдонімом Накула Басілі Накула, 10 жовтня постане перед федеральним судом Лос-Анджелеса у США.

У середу очікується лише попереднє засідання у справі Юсефа. Суду Лос-Анджелеса належить визначити, чи порушив підсудний умови свого дострокового звільнення.

Юсеф, раніше судимий за фінансові злочини, був заарештований 27 вересня за підозрою в порушенні умов дострокового звільнення з в'язниці. Юсеф звільнився з-під варти в 2011 році за умови, що він не буде користуватися інтернетом без спеціального дозволу наглядових органів. Йому також заборонялося користуватися псевдонімами.

Жителя Каліфорнії Марка Басілі Юсефа, що належить до коптської християнської церкви, називають одним з творців фільму «Невинність мусульман», в якому пророк Мухаммед виставлений в непривабливому світлі.

Нагадаємо, хвилю акцій протесту в мусульманських країнах викликав антиісламський фільм, що вийшов у США. Протести через появу фільму, які почалися 11 вересня в Єгипті та Лівії і потім поширилися по ісламському світу, вже призвели до загибелі щонайменше семи людей. В ході нападу на американське консульство в Бенгазі на сході Лівії був убитий посол США в цій країні Кріс Стівенс.

Тим часом про «Невинність мусульман», як і раніше мало що відомо.

З викладених на YouTube фрагментів видно, що це малобюджетний аматорський фільм. Пророк Мухаммед зображений в ньому любителем жінок і ватажком кровожерної банди.

У фільмі також присутні мотиви гомосексуалізму та педофілії.

Авторство приписувала собі людина, що називає себе Сем Бесіл, проте американська влада схильна вважати, що під цим псевдонімом ховається каліфорнієць Накула Басель Накула, який раніше притягувався до суду за банківські махінації та операції з наркотиками.

Накула Басель Накула погодився відповісти на запитання поліції і вранці 15 вересня був доставлений для допиту.

З 1 листопада в Росії буде діяти закон про «чорні списки» веб-сайтів: у рамках цього закону оператори зв'язку зобов'язані заблокувати доступ до заборонених матеріалів. Значить, якщо суд визнає «Невинність мусульман» екстремістським матеріалом, то або YouTube заблокує ролик, або російська влада заблокує весь YouTube. !zn

Читайте також:

Акції протесту проти антиісламського фільму «Невинність мусульман» докотилися до України (ФОТО)

Заарештовано творця фільму «Невинність мусульман»

Ліга арабських держав закликала визнати богохульство кримінальним злочином

Антиамериканські акції перекинулися на Європу: в Афінах натовп мусульман пішов на штурм дипмісії США (ВІДЕО)