Приміщення амбулаторії на Трьохсвятительській повернули в комунальну власність

12 грудня 11:44

Господарський суд м.Києва 8 грудня задовольнив позов прокуратури та визнав право власності територіальної громади на нежитлове приміщення загальною площею 1369,8 кв. м. на вул. Трьохсвятительській, 7, повідомила прес-служба КМДА.

 

Протягом 65 років у цьому приміщенні розміщувалася амбулаторія Центральної районної поліклініки Шевченківського району Києва, а останні 10 років – ще й кабінет довіри Київського міського центру профілактики та боротьби зі СНІДом.

«…Заробляти гроші на продажу поліклінік ми не збираємося. Отримання коштів від продажу приміщень медичних чи освітніх закладів є вкрай сумнівним і з економічної точки зору. Соціально важливим установам необхідно надати інші приміщення, обладнати їх, а на це потрібно витратити бюджетні кошти. Від такої нерозумної приватизації не виграє ані бюджет, ані кияни», – прокоментував заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

Нагадаємо, як писало ZN.UA, у 2009 році приміщення на вул. Трьохсвятительській, 7, що поряд з Хрещатиком, було приватизовано з порушеннями чинного законодавства. Наразі її вже фактично списали з рахунків: відключили від опалення та води, медперсонал методом батога і пряника виманили з робочих кабінетів, майно вивезли.

Детальніше читайте в статті «Пацієнтів послали. Оптимальним маршрутом».