Причиною катастрофи Л-39 в Чугуєві могла стати помилка курсанта

23 вересня 08:14

Літак Л-39, що розбився, був справним, причиною авіакатастрофи швидше за все став людський фактор, вважають у Міноборони. На час розслідування всі польоти на Л-39 в Україні призупинені.

 

Розшифровано «чорну скриньку» навчально-бойового літака Л-39, в результаті чого загинув курсант, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«На даний момент розшифровані плівки об'єктивного контролю, за результатами вивчення яких, встановлено, що літак був справним. Ймовірною причиною авіакатастрофи є людський фактор», - зазначив генерал-полковник Володимир Замана.

Остаточні причини будуть встановлені за підсумками роботи комісії, яку очолює головний інспектор з безпеки польотів Головної інспекції Міноборони.

Як повідомлялося раніше, в м. Чугуїв (Харківська обл.) в суботу, 22 вересня, розбився навчально-бойовий літак Л-39, в результаті чого загинув пілот-курсант 3-го курсу Харківського університету Повітряних сил Микола Наконечний.

Курсант-пілот пройшов повну підготовку за курсом льотної підготовки, до самостійного польоту виконав з льотчиком-інструктором 71 політ і був визнаний готовим до виконання самостійного польоту.

Літак Л-39 впав на злітно-посадкову смугу після того, як при зльоті загорівся його двигун.

Польоти авіації Збройних сил України на літаках Л-39 припинені до з'ясування причини цього авіаційного інциденту. !zn

Читайте також:

У Криму впав у воду і затонув вертоліт

Під час аварійної посадки літака з парашутистами під Києвом загинуло п'ятеро людей

У Судані розбився літак з урядовцями, загинули більше 30 людей

На Філіппінах розбився літак з главою МВС країни