Президент Франції Олланд поїхав на саміт ЄС до Брюсселя на звичайному поїзді

23 травня 15:36

Олланд добереться з Парижа до Брюсселя всього за 1 годину 20 хвилин. Саме за такий час долає швидкісний поїзд відстань в 300 км.

 

Новий президент Франції Франсуа Олланд, який до свого обрання обіцяв бути «звичайним президентом», вирушив до Брюсселя, де в середу, 23 травня, ввечері пройде неформальний саміт ЄС на рівні глав держав і урядів, на звичайному швидкісному поїзді.

Відстань від Парижа до Брюсселя становить близько 300 кілометрів. Високошвидкісний поїзд TGV долає цю дистанцію за 1 годину 20 хвилин.

Побачивши президента на Північному вокзалі французької столиці, пасажири кинулися до нього з вітальними вигуками в надії сфотографуватися або потиснути руку. Охорона намагалася відтіснити особливо активних громадян, однак це не зовсім вдалося. Сам Олланд попросив охорону не особливо старатися.

Однією з перших до глави держави підбігла похилого віку темношкіра жінка, якій вдалося передати комусь із супроводжуючих свій мобільний телефон, щоб той зробив фотографію.

Стоячи біля вагона поїзда, Олланд ще якийсь час був змушений фотографуватися з громадянами, в основному вихідцями з інших країн, які проштовхувалися через натовп впритул до президента - главі держави залишалося тільки посміхатися.

Невідомо, чи довелося Олланду і його супроводу оплатити поїздку. Вартість квитка в один кінець переважно становить від 70 до 140 євро (у першому класі). !zn

Читайте також:

Французькі міністри на першому засіданні урізали собі зарплату на 30%


Олланд вступив на посаду президента Франції (відео)

Меркель і Олланд хочуть зберегти Грецію в єврозоні

У Франції оголошено склад нового уряду