Православні християни святкують Воскресіння Христове

15 квiтня 06:49

Сьогодні Церква згадує перемогу Христа над гріхом і смертю - перемогу, яка звільнила людство від рабства диявола і відкрила для кожного з людей шлях порятунку.

 

Сьогодні Церква згадує перемогу Христа над гріхом і смертю - перемогу, яка звільнила людство від рабства диявола і відкрила для кожного з людей шлях порятунку. У святі Великодня зібрана вся суть православного вчення про спасіння: Бог став людиною, щоб людина стала Богом.
Вперше про радісну звістку - Воскресіння Христове - цієї ночі було виголошено під час нічних хресних ходів. Всього ж Пасха буде святкуватися 40 днів - аж до Вознесіння Господнього.
Великдень - перехідне свято, і його дата для кожного року окремо обчислюється за місячно-сонячним календарем. Перші християни святкували Пасху тиждень - п'ятниця була днем ​​посту в честь страждань Христових, а неділя - днем ​​радості про воскреслого Господа. З II століття свято стало щорічним.
У минулому році східна і західна пасхалії (системи розрахунку дати Великодня) збіглися, і 24 квітня стало днем ​​торжества у всьому християнському світі. !zn
Читайте також: