Пожежу в Херсонській області гасять 1800 осіб

10 серпня 09:17

До гасіння залучено сили МНС, підрозділи Держлісагентства, МВС, Міноборони, «Укрзалізниці» і місцеве населення. На 7.00 10 серпня вдалося зупинити поширення пожеж і зняти загрозу для населених пунктів.

 

До ліквідації двох великих пожеж на території Корсунського і Велікокопанського лісництва в Цюрупинському районі Херсонської області залучено 1767 осіб особового складу і 153 одиниці техніки.

В цілому до ліквідації лісових пожеж залучено 1767 осіб особового складу і задіяні 153 одиниці техніки, у тому числі: від МНС - 553 людини, 91 одиницю техніки, 3 пожежних літаки і 4 вертольоти з водозливними пристроями, від Держлісагентства - 280 осіб і 54 одиниці техніки , від МВС - 150 осіб, внутрішніх військ МВС - 325 людей Міноборони - 442 людини і 7 одиниць техніки, від «Укрзалізниці» -17 осіб і пожежний потяг, повідомила прес-служба МНС.

- У Херсонській області горить вже 1500 га лісу. Азаров терміново вилетів рятувати ситуацію (фото)

Враховуючи складні погодні умови і швидкість поширення лісових пожеж, додатково задіяна пожежна техніка та особовий склад з АР Крим, Миколаївської, Запорізької, Одеської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Вінницької, Полтавської та Черкаської областей.

Крім того, до гасіння пожежі залучено підрозділи Держлісагентства, МВС, Міноборони, «Укрзалізниці» і місцеве населення.

Протягом ночі з 9 на 10 серпня, враховуючи ситуацію в районі лісових пожеж, проведено перерозподіл сил та засобів для гасіння найбільш небезпечних ділянок та захисту населених пунктів. Вранці 10 серпня, після проведення повітряної розвідки, розпочато гасіння вогнищ з одночасним залученням максимально необхідної кількості наземних і авіаційних сил.

- Пожежі в Херсонській області локалізовано. Порушено справу за умисний підпал

Для посилення угрупувань на найбільш небезпечних ділянках, маневру сил і гасіння можливих нових осередків пожеж створено резерв МНС в кількості 353 осіб і 37 од. техніки. Завдяки вжитим заходам станом на 7.00 10 серпня вдалося зупинити поширення пожеж і зняти загрозу для населених пунктів. Ситуація повністю контролюється. Заходи з ліквідації лісових пожеж тривають. На місці події працюють Урядова комісія з розслідування причин виникнення лісової пожежі під головуванням прем'єр-міністра України Миколи Азарова та штаб з ліквідації надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, в цих районах 9 серпня виникли лісові пожежі, які у зв'язку з сильними поривами вітру, сухої і спекотної погоди швидко поширювалися, і до кінця дня досягли площ окремими вогнищами, орієнтовно, 1500 га. !zn

Читайте також:

Ялтинський заповідник підпалили бомжі: їм загрожує 12 років в’язниці(відео)

Ліси Криму закрили для відвідування через небезпеку пожеж

Масштабна пожежа в Маріуполі: згоріли торгові склади, гриміли вибухи (фото, відео)

У заповіднику біля Ялти горять 8 га лісу, місто застилає дим (фото)