Пожежі на курортах Хорватії наблизилися до житлових будинків (відео)

13 серпня 10:44

Через численні пожежі в різних районах Хорватії багато іноземних туристів стали залишати країну, а ті, хто ще не встиг приїхати, здають квитки і відмовляються від бронювання.

 

На Адріатичному узбережжі Хорватії продовжують вирувати лісові пожежі, в області курортних міст Дубровник і Ськрадіна склалася критична ситуація. За повідомленням протипожежної служби країни, вогонь у цих районах впритул підійшов до житлових будинків, у зв'язку з чим були евакуйовані десятки людей.

У боротьбі зі стихією задіяні 29 пожежних автомобілів, один літак, два вертольоти і близько 140 осіб, включаючи військовослужбовців Хорватської армії.

Через пожежу перекрито рух на автодорозі між містами Ськрадіна і Брібір.

Тривають пожежі і в районі міста Плоча. У неділю там працювали три літаки і два вертольоти протипожежної авіації і більше 70 військових.

За даними сербського видання «Курір», через численні пожежі в різних районах Хорватії багато іноземних туристів стали залишати країну, а ті, хто ще не встиг приїхати, здають квитки і відмовляються від бронювання. «Пожежі загрожують стати серйозним ударом по туристичній галузі, що є основним двигуном хорватської економіки», - зазначає видання.

Нинішнє літо на Балканському півострові видалося особливо посушливим і спекотним. Середня денна температура тижнями не опускається нижче 36 градусів, а дощі практично відсутні. !zn

Читайте також:

Азаров похвалив себе за «ефективність» у гасінні лісової пожежі в Херсонській області

У заповіднику біля Ялти горять 8 га лісу, місто застилає дим (фото)

Військові інженери запропонували гасити вогонь звуком та електрикою (відео)

В Одесі згорів вже п'ятий ресторан за півроку (фото/відео)