Повінь досягла історичного центру Бангкока

29 жовтня 08:14

Повінь досягла центральних районів Бангкока. Вперше підтоплення почалися в Королівському палаці і Храмі смарагдового Будди - двох головних пам'ятках столиці Таїланду, чого ніколи не було. У китайському кварталі рівень води в деяких місцях вже сягає одного метра.

 

Прем'єр-міністр Таїланду Йінглак Чинават закликала жителів Бангкока, які залишилися в своїх будинках, потерпіти ще три дні, пообіцявши, що місто повністю затоплене не буде і що в перший тиждень листопада ситуація з повінню почне поліпшуватися. Прем'єр виступила в суботу, 29 жовтня, по телебаченню з заспокійливою заявою про те, що частина гігантського масиву води з цента і півночі Таїланду Бангкок обійшла по каналах схід і захід мегаполісу, тому, якщо пощастить, місто буде затоплене не повністю, а в більшості районах вода не затримається надовго.



Зараз у Бангкоку надзвичайно безлюдно. Тротуари порожні, на вулицях в центрі немає традиційних пробок. Переважна більшість мешканців 9-мільйонного міста його залишила. Проте в курортних містах на півдні королівства - велелюдно. У тризіркових готелях номери коштують як у п'ятизіркових. На вулицях - гігантські пробки з автомобілів з ​​бангкокськими номерами.