Потяг Харків-Москва почав витрачати на митний контроль тільки дві хвилини

02 листопада 07:08

З 1 листопада почав діяти новий спрощений порядок прикордонно-митного контролю для потяга 19/20 Харків-Москва-Харків.

 

«Тепер прикордонний і митний контроль при виїзді з України проходить на залізничній станції Харків, безпосередньо перед відправленням поїзда, тобто на станції Козача Лопань, як раніше, він зупинятися не буде. Зокрема, для прискорення процедури документи на право перетинання державного кордону разом з квитками перевіряються на вході до вагону. На зворотному шляху з Москви до Харкова, потяг зупинятиметься у Козачій Лопані на дві хвилини, щоб зайшли прикордонний і митний наряди, і в процесі руху потяга до станції «Харків» пасажири проходять всі прикордонно-митні процедури. І після прибуття потяга до Харкова пасажири відразу ж виходять і прямують до мети своєї поїздки», - повідомив журналістам перший заступник начальника Харківського прикордонного загону Леонід Хома.

До 1 листопада прикордонно-митний контроль проводився на залізничному пункті пропуску Козача Лопань (40 хвилин їзди від Харкова).

Раніше аналогічна спрощена процедура проходження прикордонно-митного контролю була введена для потяга 1/2 Київ-Москва-Київ.

18 жовтня на пленарному засіданні другого українсько-російського міжрегіонального економічного форуму в Донецьку Віктор Янукович запропонував поширити процедуру спрощеного проходження прикордонно-митного контролю на всі потяги, що курсують між Україною та Росією.