Постраждалий від урагану Нью-Йорк ввів обмеження на продаж бензину

09 листопада 08:11

Новий шторм приніс на східне узбережжя США сніжну бурю. Люди сидять без електрики, в містах гостра нестача палива.

 

У зв'язку з нестачею палива, викликаною руйнівним ударом урагану «Сенді», влада Нью-Йорка ввела обмеження на продаж бензину. Сотні тисяч людей досі залишаються без світла, а на заправках люди вистоюють багатогодинні черги.

Згідно з новими правилами, тепер водії автомобілів з парними номерами зможуть купувати бензин по парних днях, з непарними - по непарних. Як повідомив мер міста Майкл Блумберг, обмеження не поширюватимуться на машини аварійно-рятувальних служб, автобуси і таксі.

- Новий шторм знову залишив Нью-Йорк без світла (ФОТО)

Громадський транспорт все ще не може налагодити роботу в години пік. Зараз у Нью-Йорку працює лише чверть бензозаправних станцій. Аналогічна ситуація склалася у Нью-Джерсі і на Лонг-Айленді.

«Думаю, дана система буде діяти як мінімум кілька днів. Якщо подумати, вона не доставляє занадто великі незручності - потрібно до неї просто звикнути», - зазначив Блумберг.

За дотриманням водіями нових правил на кожній заправці будуть стежити поліцейські.

Тим часом новий шторм приніс на Східне узбережжя США сніжну бурю. У штаті Коннектикут через шторм випало близько 30 см снігу.

У штаті Нью-Джерсі близько 200 тис. осіб знову залишилися без світла. Загалом у всіх штатах, що постраждали від стихії, без електрики залишаються близько 600 тис. людей.

Нагадаємо, ураган «Сенді» обрушився на східне узбережжя США минулого понеділка. Він розорив частина Нью-Джерсі та Нью-Йорка, викликав рекордні повені і повсюдні відключення електроенергії.

Більше 100 людей загинули, збиток від стихійного лиха оцінюється в десятки мільярдів доларів. !zn

Читайте також:

Янукович запропонував Обамі допомогу в усуненні наслідків урагану «Сенді»

Обама пообіцяв Америці настання кращих часів

США підраховують колосальні збитки від урагану «Сенді». Влада Нью-Йорка виклала ефектне ВІДЕО удару стихії по мегаполісу