Постраждалі від теракту у Дніпропетровську отримають 1,5 млн грн матеріальної допомоги

03 травня 11:54

Кабмін виділив жертвам теракту 1,5 млн грн. Усього потерпілими від вибухів визнано більш 30 осіб. Розмір допомоги для кожного визначено залежно від тяжкості отриманих ушкоджень.

 

Сьогодні 31 постраждалий від вибухів у Дніпропетровську отримає матеріальну допомогу, виділену Кабінетом міністрів за дорученням Президента України Віктора Януковича.

Губернатор області Олександр Вілкул видав розпорядження, яким врегульовані організаційні заходи здійснення виплат.

«Сьогодні всі постраждалі від терактів - 31 особа - отримають матеріальну допомогу. За кожною людиною закріплений співробітник служби соціального захисту для допомоги в оформленні необхідних документів. Станом на 11:00. вже відкрито 31 особовий рахунок, на які надійдуть кошти», - сказав він.

Залежно від тяжкості отриманих постраждалими тілесних ушкоджень, визначено розмір допомоги.

Так, чоловік, якому було ампутовано ліву руку, отримає 360 тис. грн (200 тис. грн матеріальної допомоги та 160 тис. грн на придбання протеза).

Троє потерпілих з важкими тілесними ушкодженнями отримають по 150 тис. грн. Також троє потерпілих із середніми тілесними ушкодженнями - по 50 тис. грн.

Шістьом потерпілим з легкими тілесними ушкодженнями, які призвели до короткочасного розладу здоров'я, виплатять по 30 тис. грн.

В СБУ пояснили, хто і навіщо міг влаштувати теракт в Дніпропетровську

18 осіб з легкими тілесними ушкодженнями, які мають незначні скороминущі наслідки або легкі ушкодження (без тілесних), отримають по 20 тис. грн.

Як повідомлялося, в результаті вибухів у Дніпропетровську 27 квітня постраждали 27 людей, 25 з них госпіталізовані.

Перший вибух стався на трамвайній зупинці на проспекті Карла Маркса у центрі міста об 11:50. За даними МНС, 13 людей отримали поранення. Постраждалих з травмами різного ступеня тяжкості було госпіталізовано в лікарню. Вибухова хвиля вибила скло трамвая і легкового автомобіля, який був припаркований поряд. О 12:20 біля кінотеатру «Родина» стався другий вибух: невідомий предмет розірвався в урні для сміття. За попередньою інформацією, поранення отримали 11 осіб, з них 9 дітей.

Незабаром неподалік від парку Глоби пролунав третій вибух. За інформацією правоохоронців постраждала жінка. Її госпіталізували з пораненням руки.

Після вибухів у Дніпропетровську у центрі міста відключився мобільний зв'язок. Можливо, базові станції в цьому районі перевантажено через високе число дзвінків - люди телефонують своїм рідним і друзям, щоб з'ясувати чи все з ними гаразд. Також за однією з версій, зв'язок було відключено силовиками, щоб запобігти надсиланню сигналу на можливі вибухові пристрої.

Прокурор Дніпропетровської області порушив кримінальну справу у зв'язку з вибухами у Дніпропетровську за ч.2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт)

29 квітня Служба безпеки України склала фотороботи трьох розшукуваних за підозрою у вибухах в Дніпропетровську. !zn

Читайте також:

СБУ склала фотороботи «дніпропетровських терористів»


В інтернеті з’явилося відео одного з вибухів у Дніпропетровську

Влада обіцяє 2 млн грн за «будь-яку інформацію» про вибухи в Дніпропетровську

Версій теракту в Дніпропетровську все менше, але основна поки не визначена

УЄФА не збирається скасовувати Євро-2012 через теракти в Дніпропетровську