Посол Іраку заявив, що проблеми з поставками БТРів з України залагоджені

03 вересня 19:29

Термін підписаного з Іраком контракту на поставку БТР закінчився в березні 2012 року. Контракт залишився невиконаним з вини української сторони. Виправити ситуацію було неможливо оскільки старий контракт не діяв, а нового ще не було.

 

Проблемні питання щодо постачання БТР-4 до Іраку вдалося врегулювати. Про це заявив надзвичайний і повноважний посол Республіки Ірак в Україні Шорш Халід Саід.

«Що стосується контракту з постачання БТР-4, а саме проблемних питань, які виникли в процесі його виконання, то їх вдалося врегулювати», - заявив в інтерв’ю посол.

Як повідомляли ЗМІ, фахівці з Багдада, які прибули в Україну за партією виготовлених для Іраку БТРів, нібито виявили суттєві дефекти в системах озброєння і управління вогнем.

Згодом Саламатін повідомив президенту, що з прем'єр-міністром Іраку досягнуто домовленості про продовження контракту на постачання військової техніки. Між тим, документи, наявні в розпорядженні ZN.UA на той час, свідчили, що ніяких домовленостей з іракським прем'єром досягнуто не було.Як відомо, термін підписаного з Іраком контракту на поставку БТР закінчився в березні 2012 року. Контракт залишився невиконаним з вини української сторони. До літа поточного року в Одесу для відвантаження доставляється друга партія БТР - 62 штуки. Але відвантажувати військову техніку не можна, закон забороняє - оскільки старий контракт не діє, а нового немає.9 серпня Саламатін доповів Віктору Януковичу, що надзвичайний і повноважний посол Республіки Ірак вирішив ініціативно зустрітися з міністром оборони для висловлення подяки за активну співпрацю у військово-технічній сфері. Посол Іраку нібито запевнив, що «за останні два-три місяці навколо виконання українсько-іракського контракту на поставку бронетранспортерів хмари розвіяні». !zn

Читайте також:

Саламатін врятувався від гніву Януковича, вигадавши неіснуючий збройовий контракт з Іраком

Міноборони продовжує вводити в оману, доводячи існування контракту з Іраком щодо БТРів

Україна продала Іраку браковані БТРи

У «Укроборонпрому» заявили, що галас навколо поставок БТРів до Іраку необгрунтований