Попов пообіцяв розібрати будинки на Андріївському, а потім зібрати

31 травня 12:42

Олександр Попов заявив, що Андріївський узвіз вже готовий для відкриття. Глава КМДА також попередив, що надалі планується реконструкція окремих будівель на Андріївському, деякі будівлі доведеться розібрати і відновити в тому вигляді, в якому вони були.

 

Реконструкція столичного Андріївського узвозу завершиться до Євро-2012, але деякі будівлі потім будуть розібрані і відновлені, заявляє голова Київської міськдержадміністрації (КМДА) Олександр Попов.

"Я ще раз хочу зазначити, що тиждень, який минає, ми використовуємо на те, щоб завершити все, що заплановано", - сказав він на прес-конференції в четвер у Києві.

При цьому Попов підкреслив: "Сьогодні я можу говорити, що він (Андріївський узвіз) абсолютно готовий для відкриття та перебування там людей, у тому числі тих, які приїдуть на Євро-2012".

Глава КМДА також повідомив, що надалі планується реконструкція окремих будівель на Андріївському узвозі.

"Все, що можна експлуатувати після реконструкції, ми, безумовно, це зробимо, але деякі (будівлі) доведеться розібрати і відновити в тому вигляді, в якому вони були. Це окремий проект", - заявив Попов.

Відповідаючи на питання журналістів він зазначив, що реконструкція Андріївського узвозу обійшлася столичному бюджету у 45 млн грн.

"Ми профінансували 45 мільйонів... сьогодні у нас такі витрати. Я вважаю, що це варто було зробити (провести реконструкцію Андріївського узвозу)", - сказав Попов.

Окрім того, за словами глави КМДА, в майбутньому планується відновити, зберігаючи історичну, архітектурну та культурну спадщину, й інші вулиці Києва. Він зазначив, що на даний момент, зокрема, розглядається питання реконструкції Володимирської гірки.

Як повідомлялося, 10 квітня у соціальних мережах з'явилася інформація про знесення 3 історичних будівель на Андріївському узвозі в рамках проекту з будівництва офісного комплексу «Андріївський плаза». Це викликало суспільний резонанс, після чого ЕСТА відмовилася від будівництва офісного комплексу і заявила про рішення влаштувати замість цього на ділянці арт-простір. ЕСТА обіцяє передати громаді Києва арт-простір на Андріївському узвозі та земельну ділянку під ним після її облаштування.

Читайте також:

Урядова комісія не побачила порушень у знесенні будівель на Андріївському узвозі

Будувати на Андріївському будуть тільки те, що схвалить громадськість, - Кабмін

Вниз по Андріївському - у прірву

На Володимирській гірці зруйнували столітню альтанку (фото)


Компанія Ахметова вирішила почати на Андріївському археологічні розкопки

Влада Києва хоче виселити центр Леся Курбаса