Попов після інтерв'ю ZN.UA оприлюднив список 1700 повернутих гектарів (документ)

07 грудня 08:07

Київська міська державна адміністрація (КМДА) заявляє, що у власність територіальної громади міста влада повернула 1770,88 га незаконно відчуженої землі.

 

Перелік ділянок оприлюднено на офіційному сайті київської влади. З документом можна ознайомитися тут.

Раніше голова КМДА Олександр Попов в інтерв'ю ZN.UA заявив, що київській громаді вже повернуто 1700 га землі, незаконно відчужених у попередні роки. Відповідаючи на питання, де можна ознайомитися з повним списком, що підтверджує повернення 1700 га, О.Попов відповів: «Із цим взагалі не проблема. Можливо, ми дійсно цей момент про
ґавили... Але тільки тому, що зайняті конкретною роботою. Найближчим часом надамо вам докладну інформацію».

Як повідомляє прес-служба КМДА, столична влада зверталася до правоохоронних органів, ініціюючи скасування Київрадою своїх попередніх рішень. У результаті прийнято рішення за 60 судовими справами. Скасовано рішення Київської міської ради про договори оренди та/або договори купівлі-продажу земельних ділянок, державні акти на право постійного користування, на право власності на земельні ділянки. За приписами прокуратури було знято з реєстрації договори оренди землі. Рішення про повернення у власність територіальної громади м. Києва стосується земельних ділянок загальною площею 1705,53 га.

Окрім того, Київською міською радою було прийнято 7 рішень про скасування своїх рішень і 17 рішень про задоволення протестів прокурорів та скасування рішень Київради. Прийнято рішення про повернення у власність територіальної громади Києва земельних ділянок загальною площею 78,95 га.

Триває розгляд судових справ про повернення земельних ділянок загальною площею понад 90 га.

За інформацією Головного управління земельних ресурсів та юридичного управління апарату Київської міської державної адміністрації, загальна площа земельних ділянок, щодо яких прийнято рішення про повернення у власність територіальної громади м.Києва, станом на 14 жовтня 2011 року становить 1770,88 га.