Польща не підтвердила наявність слідів тротилу на борту літака Качиньського

30 жовтня 14:18

Польська військова прокуратура не підтвердила інформацію, раніше завірену генпрокурором Польщі, про те, що на борту президентського літака, який розбився під Смоленськом, були знайдені сліди тротилу, мовляв, це продукти вибуху, які потребують лабораторних дослідженнях.

 

Польські слідчі, які працюють в Смоленську, не підтверджують наявності тротилу на уламках президентського літака, що розбився, повідомив у вівторок представник військової прокуратури Польщі полковник Іренеуш Шелянг.

Він додав, що у викладеннях, якими користувалися співробітники польської прокуратури, йшлося про "хімічні сполуки". "Це могли бути продукти вибуху, але остаточні дані стануть відомі після проведення лабораторних досліджень", - додав Шелянг.

Раніше у вівторок польська газета "Річ Посполита" повідомила, що слідчі з Польщі виявили сліди вибухових речовин на уламках літака президентського літака, що зазнав катастрофи під Смоленськом.

- В уламках літака Качиньського, що розбився під Смоленськом, виявлені сліди тротилу

За інформацією з неназваних джерел видання, польські прокурори і вибухотехніки, які оглядали уламки літака в Росії, знайшли сліди тротилу і нітрогліцерину на крилах літака і в салоні, в тому числі на 30 пасажирських кріслах.

Сліди вибухових речовин, за інформацією видання, були виявлені також в місці краху.

10 квітня 2010 року під Смоленськом розбився літак польських ВПС Ту-154. На його борту знаходилася офіційна польська делегація на чолі з президентом Лехом Качиньським, яка летіла в Катинь для участі в меморіальних заходах.

Загинули 96 людей - 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. !zn

Читайте також:

Один зі свідків у справі про Смоленську трагедію знайдений мертвим

Дочка Качиньського вимагає міжнародного розслідування Смоленської катастрофи

Польща опублікувала доповідь про загибель Качиньського

Прокурор, який розслідував обставини Смоленської катастрофи, вистрілив собі в голову