Поліція могла заарештувати Брейвіка до терактів

13 серпня 12:23

Комісія з розслідування озвучить свою точку зору на те, чому поліція не використовувала вертоліт, аби дістатися до острова Утойя після повідомлень про стрілянину, а використовувала для цього надувний човен. Ретельної перевірки зазнає також взаємодія між поліцією і різними службами безпеки.

 

Норвезька поліція могла запобігти теракту у центральній частині Осло і зловити терориста Андерса Брейвіка швидше, ніж це було зроблено, йдеться у доповіді за результатами незалежного розслідування дій поліції.

Очікується, що надалі комісія з розслідування озвучить свою точку зору на те, чому поліція не використовувала вертоліт, щоб дістатися до острова Утойя після повідомлень про стрілянину, а використовувала для цього надувний човен.

Ретельної перевірки зазнає також взаємодія між поліцією і різними службами безпеки.

Жертвами підриву урядового кварталу в Осло і бійні на норвезькому острові Утойя, які організував Брейвік в липні 2011 року, стали 77 осіб. Він не заперечує факт вчинення цих дій, проте винним у тероризмі себе не визнає, стверджуючи, що діяв на благо норвезької нації.

Як очікується, вердикт у справі Брейвіка буде винесено 24 серпня. Цього ж дня, як очікується, буде винесено і психіатричний висновок щодо А.Брейвіка. У разі ув'язнення А.Брейвіку загрожує термін у 21 рік. Якщо ж його помістять на лікування у психіатричну лікарню, він там зможе залишатися довічно. !zn

Читайте також:

Вирок терористові Брейвіку оголосять 24 серпня


В Осло 40 тис. людей заспівали пісню про світ, яку ненавидить Брейвік (відео)

Брейвік розповів про причини своєї ненависті до мусульман