Поліцейські з Ізраїлю допоможуть забезпечити правопорядок в Умані під час паломництва хасидів

15 серпня 11:05

У вересні десятки тисяч хасидів з усього світу приїдуть до Умані, щоб на могилі свого духовного лідера рабина Нахмана відсвяткувати Новий рік за іудейським літочисленням Рош А-Шана. Цього року правопорядок допоможуть забезпечити поліцейські з Ізраїлю.

 

Ізраїльські поліцейські візьмуть участь в охороні громадського порядку під час традиційного осіннього паломництва хасидів до могили рабина Нахмана в Умані. Восени хасиди з усього світу приїжджають помолитися на могилу рабина напередодні Рош А-Шана (Новий рік за іудейським літочисленням - ред.).

Як повідомляє управління зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України, ці питання поліцейський аташе Ізраїлю в РФ Давид Грунін обговорив з керівниками декількох підрозділів МВС України.

«Одним з питань стала підготовка візиту в Україну кількох представників ізраїльської поліції, які візьмуть участь в охороні громадського порядку під час традиційного вересневого паломництва євреїв-хасидів до релігійної святині, розташованої в м. Умань Черкаської області», - йдеться у повідомленні.

Щоосені паломники їдуть до Умані, щоб на могилі свого духовного лідера рабина Нахмана відсвяткувати Рош А-Шана. Він народився в місті Меджибіж (зараз - Хмельницька область України) у 1772 році (5532 року від створення світу за єврейським календарем). Потім вів кочовий спосіб життя, бував в різних містах України, в основному, в Медведівці і Златопіллі, а останні 8 років життя провів у Браславі (зараз - Білорусь). У 1808 році Нахман захворів на туберкульоз, поселився в Умані, де і був похований у 1810 році. Відтоді це місто стало центром поклоніння хасидів, куди вони з'їжджаються зі всього світу кожен єврейський Новий рік. !zn

Читайте також:

Міністр туризму Ізраїлю попросив Азарова забезпечити безпеку хасидів в Умані

В Умань вже приїхали 15 тис. хасидів

В Умані відпустили затриманих свободівців

Черкаська опозиція пропонує вивезти прах хасидського святого з Умані до Ізраїлю