Погроми перекинулися з Лондона на інші міста Великобританії (відео)

09 серпня 18:49

Масові вуличні заворушення, що почалися два дні тому у північних і східних районах Лондона, у ніч на вівторок, 9 серпня, перекинулися на інші райони британської столиці.

 

Усього хвилюваннями було охоплено 11 районів Лондона. Окрім того, вони прокотилися по другому за величиною місту Великобританії Бірмінгему, а також були відзначені у Ліверпулі і Брістолі. За даними Скотланд-ярду, загалом заворушення охопили, щонайменше, шість міст.

Згідно з повідомленнями інформагентств, натовпи молоді громили вітрини магазинів і банкомати, підпалювали будинки, автомобілі та сміттєві контейнери. Повсюдно було відзначено запеклі сутички з поліцейськими. До району великого Лондона влада стягнула додатково 1700 поліцейських. Із суботи, 6 серпня, заарештовано 239 учасників погромів. 45 вже пред'явлено звинувачення. 35 поліцейських отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Багато учасників заворушень використовують смс, інтернет-пейджери і соціальні мережі, щоб координувати свої дії і піти від поліції.

Міністр внутрішніх справ Великобританії Тереза ​​Мей пообіцяла, що до кримінальної відповідальності буде притягнуто кожного учасника заворушень. З цією метою поліція уважно вивчає записи відеокамер спостереження та телерепортажі телеканалів. А офіційний представник Скотланд-Ярду звернувся до молоді, яка не брала участь у хуліганських витівках, із проханням допомогти у виявленні призвідників і учасників заворушень.

Заворушення в одному з північних районів Лондона із переважно іммігрантським населенням почалися після того, як поліцейські 4 серпня за нез'ясованих обставин застрелили темношкірого чоловіка. Спочатку натовпи молоді 7 серпня влаштували демонстрацію протесту перед поліцейською ділянкою району Тоттенхем, де стався цей трагічний інцидент. Пізніше ця акція протесту переросла у нічний погром.