Подруги Оксани Макар бояться давати свідчення при її матері

14 серпня 08:55

Подруги Оксани Макар, яка була по-звірячому вбита трьома молодими людьми, розповіли слідству про те, що у потерпілої були складні стосунки з матір'ю, а також, що вона нібито займалася проституцією.

 

У Центральному районному суді Миколаєва почалося чергове судове засідання у справі Оксани Макар. У залі суду присутні всі учасники процесу, окрім Миколи Катеринчука. Суд почав допитувати двох подруг Оксани і судмедексперта. На даний момент встигли допитати тільки одну з подруг вбитої. Дівчина розповіла, що востаннє спілкувалася з Оксаною 4 роки тому, але, незважаючи на це, все одно дає негативну характеристику Оксані.

За словами подруги, постраждала «була легкої поведінки, часто гуляла з хлопчиками». Оксана була товариська, завдяки цьому знайомилася з хлопцями, будь то позитивні чи негативні люди. Адвокат обвинувачених поставила запитання, чи могла Оксана вільно знайомитися з 2-3 хлопцями. Свідок відповіла ствердно.

Також вона сказала, що у загиблої були важкі стосунки з матір'ю - вона часто тікала від неї і приходила додому до подруг. Захист обвинувачених поцікавився у свідка, чи займалася Оксана Макар проституцією. Та відповіла, що багато разів чула про це, але сама стверджувати не може.

На даний момент в закритому режимі допитується друга подруга Оксани. Вона не захотіла говорити перед громадськістю й зовсім відмовлялась давати свідчення, оскільки в залі присутня матір Оксани Макар. Коли Суровицька це почула, то сказала їй: «Та розкажи! Шо ти? Я ж тебе теж добре знаю».

На минулому судовому засіданні судді досліджували письмові матеріали справи, продовжували допит обвинувачених Євгенія Краснощока, Артема Погосяна і Максима Присяжнюка.

Після того, як закінчили читати висновок судмедекспертизи, суддя задовольнила клопотання прокуратури і захисника Артема Погосяна: прокуратура попросила викликати судмедексперта, який повинен буде роз'яснити все те, що не зрозуміли учасники процесу.

Раніше повідомлялося про те, що захист одного з трьох обвинувачених у вбивстві Оксани Макар вважає, що потерпіла не могла давати чіткі відповіді по справі про зґвалтування тому, що була під дією наркотичних речовин, а саме - знеболюючих.

Нагадаємо, Оксана Макар померла 29 березня ц. р. у Донецькому опіковому центрі, де вона перебувала з 16 березня і перенесла кілька операцій, у тому числі ампутацію руки. Однак отримані травми виявилися несумісними з життям.

Оксану Макар знайшли 10 березня у Миколаєві неподалік від будмайданчика у важкому стані - тіло дівчини було обвуглено, але вона могла спілкуватися з міліціонерами та лікарями.

Як з'ясувалося пізніше, Оксану Макар зґвалтували і намагалися спалити живцем троє молодих людей.

Тоді ж було порушено кримінальну справу за фактом замаху на вбивство. Після затримання 11 березня трьох підозрюваних, двох з них було відпущено правоохоронними органами під підписку про невиїзд. Це викликало протести у Миколаєві і великий суспільний резонанс по всій країні, після чого правоохоронці знову затримали підозрюваних.

Після смерті Оксани Макар справу проти причетних до скоєння злочину Максима Присяжнюка, Артема Погосяна і Євгенія Краснощока було перекваліфіковано зі статті «замах на вбивство» на статтю «умисне вбивство». Підозрюваним загрожує позбавлення волі від 15 років до довічного ув'язнення. !zn

Читайте також:

Оксана Макар сама погодилася на інтим з підсудними - свідок

Фанати убивць Оксани Макар зібрали 100 тис. гривень на їхню підтримку і обіцяють «мститися бидлу, що збунтувалося»

Оксану Макар ґвалтували, коли думали, що вона вже мертва

Ґвалтівників Оксани Макар хотіли розстріляти прямо в суді