Після прийняття КПК кількість заарештованих у СІЗО зменшиться на 15%

12 квiтня 13:47

З прийняттям нового Кримінального процесуального кодексу кількість заарештованих у СІЗО зменшиться на 15%, вважає голова пенітенціарної служби. Станом на 1 лютого у 33 слідчих ізоляторах України під вартою перебувало 36 тис. осіб. 15 підсудних перебувало у слідчих ізоляторах більше 8-ми років без судового вироку.

 

Голова Державної пенітенціарної служби України Олександр Лісіцков сподівається, що з прийняттям нового Кримінального процесуального кодексу кількість заарештованих у СІЗО зменшиться на 15%. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Києві.

«З прийняттям нового Кримінального процесуального кодексу ми очікуємо значного зменшення кількості затриманих у СІЗО - щонайменше на 15%, а можливо, навіть і більше», - сказав він.

Станом на 1 лютого у 33 слідчих ізоляторах під вартою містилося 36 тис. осіб. На кінець 2011 року на стадії до винесення вироку у межах 1,5 року під вартою перебувало 22 тис. осіб. В Україні 15 підсудних міститися у слідчих ізоляторах більше 8-ми років без судового вироку.

Як повідомлялося раніше, журналіст Костянтин Усов зняв сюжет з приводу порушень конституційних прав громадян, які містяться у Лук'янівському СІЗО, сюжет було показано у телепередачі «Знак оклику» на телеканалі TВi.

Після президент Віктор Янукович запропонував генеральному прокурору організувати перевірку у Лук'янівському СІЗО.

Держпенітенціарна служба тимчасово усунула від виконання обов'язків керівника Лук'янівського СІЗО Євгенія Домбровського на час проведення перевірки щодо фактів зловживань в ізоляторі.

На його місце був призначений Павло Голубовський. !zn

Читайте також:

В Україні 15 осіб сидять у СІЗО більше восьми років без вироку

Київська прокуратура порушила справу у зв'язку з порушеннями у столичному СІЗО


Пшонка доручив перевірити СІЗО по всій країні

Керівника Лук'янівського СІЗО відсторонили від посади

Лук'янівське СІЗО ремонтують «заднім числом»