Після Євро-2012 влада зробить закриту зону відпочинку для багатих на Трухановому острові, - БЮТ

17 квiтня 12:59

Територія Труханового острова, яка зараз готується для розміщення шведських футбольних уболівальників, після Євро-2012 може перетворитися на закриту зону відпочинку для заможних. Мова йде про 1,5 км пляжів на Трухановому острові з обох сторін Пішохідного моста. Депутат Київради Олександр Бригинець звернувся до посла Швеції з повідомленням про те, що під приводом створення кемпінгового містечка для шведських уболівальників у киян забрали найкращий безкоштовний муніципальний пляж.

 

Частина території Труханового острова, яка зараз готується для розміщення шведських футбольних уболівальників, після Євро-2012 може стати недоступною для киян. Про це заявив член Містобудівної і Гуманітарної ради Києва, депутат Київради Олександр Бригинець.

Депутат звернувся до посла Швеції з повідомленням про те, що під приводом створення кемпінгового містечка для шведських уболівальників у киян забрали найкращий безкоштовний муніципальний пляж.

«Існує небезпека, що ця гігантська територія, яка інтенсивно приводиться до ладу і відгороджується від киян, після Євро може перетворитися на закриту зону відпочинку для заможних. Упевнений, що таким чином влада, що мала види на цей пляж, просто використала шведів як прикриття», - вважає Бригинець.

За його інформацією, мова йде про 1,5 км найкращих пляжів на Трухановому острові з обох боків Пішохідного моста. Гектари прибережної території вже обнесено глухим металевим двометровим парканом. Зведення паркану почали на початку квітня з середини острова (від території КП «Генеральна дирекція Київської міської ради з обслуговування іноземних представництв», дирекція «Труханів острів»). Паркан тягнеться уздовж алеї, яка веде до парашутної вежі. На сьогодні паркан «довели» до вул. Труханівської.

Відгородженими від доступної для киян частини острова залишилися: пункт прокату, спортивний майданчик, де відпочивальники грали у волейбол і пейнтбол, громадські вбиральні і атракціон «Веселі гірки», який днями знищили. Інша частина пляжу (700 м) острова за течією Дніпра також готується до загородження.

За словами депутата, на пляж Труханового острова завезено чистий пісок, знищено частину зелених насаджень, вперше за останнє 10-річчя почищено та пофарбовано громадські вбиральні, територія прибирається працівниками КП «Плесо».

За офіційною інформацією КМДА, пляжі на Трухановому острові було обрано Організацією вболівальників футболу Королівства Швеція під будівництво кемпінг-містечка для проживання шведських вболівальників під час Євро-2012 у Києві.

Читайте також:

Шість тисяч уболівальників збірної Швеції «зашлють» на Труханів острів


Для київської влади знесені будинки на Андріївському не мають історичної цінності

На Володимирській гірці зруйнували столітню альтанку (фото)

Вниз по Андріївському - у прірву