Пік похолодання в Україні триватиме чотири дні

08 лютого 13:25

З 8 лютого по всій території України розпочався другий за цю зиму піковий період зниження температури.

 

Другий пік похолодання в Україні, який розпочався 8 лютого, триватиме чотири дні. Про це повідомив глава МНС Віктор Балога під час зустрічі з президентом Віктором Януковичем.

Голова МНС відзвітував перед президентом про організацію роботи уряду і місцевої влади щодо запобігання техногенним катастрофам та допомоги громадянам у складних погодних умовах, викликаних сильними морозами.

"Я звітував, як працюють системи життєзабезпечення по всій території України. Доповів, як працює місцева влада, міністерства. Президент задоволений результатами роботи", - цитує Балогу прес-служба голови держави.

За словами міністра, з сьогоднішнього дня по всій території України розпочався другий за цю зиму піковий період зниження температури, який триватиме чотири дні.

Влада докладає всіх зусиль для запобігання техногенним катастрофам у складних погодних умовах, підкреслив Балога. "Всі органи місцевої влади, а також міністерства, разом працюють, щоб пройти ці чотири дні низьких температур і запобігти виникненню техногенних катастроф внаслідок аномальних морозів", - зазначив він.

Нагадаємо, згідно з уточненими даними МОЗ, станом на 8 лютого від переохолодження в Україні померло 112 осіб.

Відзначимо, що українські рятувальники встановили по всій країні пункти обігріву, а міністр МНС рекомендує рятуватися від морозу бігом і купанням в ополонці. На період сильних морозів в Україні відкрили більше 3 тисяч пунктів обігріву. !zn

Читайте також:

У лютому Києву не уникнути потопу


МНС: 90% загиблих від сильних морозів зловживали алкоголем

Азаров запевняє, що нинішня зима неймовірно холодна. Синоптики думають інакше

Україна за кількістю смертей від холоду обігнала Росію і всю Європу