Патріарх Кирило пропонує створити кабельне ТБ для ув'язнених

14 сiчня 12:25

Патріарх Московський і всія Русі Кирило запропонував замислитися про створення кабельної мережі телебачення для осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі.

 

Патріарх Московський і всія Русі Кирило запропонував замислитися про створення кабельної мережі телебачення для осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі.

«Чому б не подумати про створення кабельної системи телебачення для місць ув'язнення?» - сказав він у п'ятницю, 3 грудня, на засіданні Патріаршої ради з культури, що пройшло у храмі Христа Спасителя.

На думку настоятеля Російської церкви, цю невелику кабельну систему можна було б наповнити чудовими творами кінематографа та телепередачами, причому церковних передач має бути великий відсоток, що дозволить ув'язненим зануритися в абсолютно іншу систему життєвих цінностей і пріоритетів.

За словами патріарха Кирила, можна було б створити окремі мережі для молодих ув'язнених і для ув'язнених жіночих та чоловічих колоній.

«Такого роду телевізійний контакт з цією категорією людей сприяв би їхній підготовці до виходу на свободу, вибору професії та продовженню життя після ув'язнення», - вважає він.

Патріарх також запропонував запустити цикл передач, присвячений людській творчості на телеканалі «Культура».

У цих передачах самі творці культури могли б розповісти «про свій внутрішній досвід, про свій світогляд, світосприйняття, допомагаючи людям зрозуміти таємниці своєї творчості».

На думку патріарха Кирила, така розумна, глибока, розрахована на широке коло робота могла б дійсно привернути величезну увагу телевізійної аудиторії, у тому числі молоді.

Настоятель запропонував забезпечити програму і особливим художнім рядом.

«Якщо проілюструвати те, що говорить той чи інший представник культури живою, красивою мовою, на яку дійсно здатне сучасне телебачення, то, я думаю, ми могли б досягти дуже багато чого», - сказав він.

Патріарх Кирило подякував телеканалу «Культура» за попередню згоду на здійснення такого проекту і сказав, що готовий особисто взяти участь у цих передачах - наприклад, раз на три місяці підбиваючи підсумки того, що було сказано.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»