Папа Римський зробив обмивання ніг 12 священикам

06 квiтня 09:21

Під час меси згадування Таємної Вечері, в базиліці святого Іоанна на Латеранському пагорбі, Бенедикт XVI здійснив обмивання ніг дванадцяти священикам римської єпархії. Згідно з євангельським переказом, Христос показав тоді наочний приклад упокорювання і служіння ближньому, зробивши обмивання ніг апостолам.

 

Папа Римський Бенедикт XVI здійснив обмивання ніг дванадцяти священикам римської єпархії під час меси згадування Таємної Вечері, яку він очолив напередодні ввечері у базиліці святого Іоанна на Латеранському пагорбі.

Цей обряд, що зветься Mandatum, був поширений вже у ранньому Середньовіччі у чернечих громадах Заходу, а потім перейшов у літургію на згадку про те, як перед Таємною вечерею Христос омив ноги своїм учням.

Вводячи Католицьку церкву у пасхальне тридення, Бенедикт XVI нагадав про похмуру ніч, пережиту Ісусом на Оливній Горі. Папа також нагадав, що справжня суть гріха полягає в гордині.

Під час приношення дарів Бенедикту XVI було передано пожертвування для гуманітарної допомоги сирійським біженцям. Про суму пожертвування не повідомлялося.

Раніше під час ранкової меси освячення світу і благословення єлеїв у соборі святого Петра у своїй проповіді понтифік звернув увагу на релігійну безграмотність, яка «поширюється в настільки інтелігентному суспільстві». Бенедикт XVI додав, що постулати віри, про які раніше знала кожна дитина, сьогодні стають все менш відомими. !zn

Читайте також:

Жертви сексуального насильства подали до суду на Папу Римського

Ватикан зняв звинувачення з євреїв у розп'ятті Христа

У Ватикані канонізували першу святу з Австралії