Папа Римський привітав католиків усього світу з Різдвом (відео)

25 грудня 12:55

Папа Римський Бенедикт XVI звернувся в неділю опівдні з традиційним різдвяним посланням і благословенням «Urbi et Orbi» («Місту і Світу»), привітавши католиків усього світу зі святом Різдва Христового.

 

Звертаючись з балкона Собору Святого Петра у Ватикані до тисяч віруючих, що заповнили величезну площу, і до всіх тих, хто слухає його по радіо і телебаченню, понтифік оголосив: «Христос народився для нас».



Бенедикт XVI зазначив, що Ісус означає Спаситель, і він був посланий на землю, щоб врятувати людей від зла, що існує всередині них: прагнення відокремитися від Бога, зарозумілої гордості, конкуренції з Всевишнім і бажання самим вирішувати, що є добро, а що зло.

«Тільки Бог, який є любов, може врятувати нас», - сказав понтифік.

Завершивши різдвяне звернення, Бенедикт XVI під радісні вигуки і оплески за традицією привітав віруючих зі святом на 65 мовах світу, в тому числі українською, російською та білоруською мовами.

«Веселих свят. З Різдвом Христовим і з Новим роком!»- сказав понтифік по-українськи.

У ніч на неділю Бенедикт XVI очолив різдвяне богослужіння у Соборі Святого Петра у Ватикані. За кілька годин до меси понтифік благословив так званий «презепе» (presepe), тобто різдвяні ясла або вертеп, а також запалив у вікні свого кабінету "свічку миру".

Поруч з «презепе» встановлена ​​30-метрова різдвяна ялина, яка була доставлена ​​в подарунок Ватикану з України.